Nejste přihlášen/a.
Zdravím,po výměně 3 ze 4 tonerů (originál za neoriginální, značka My Office) mi začala tiskárna HP Color Laser 150nw blbnout. Nejdřív se chvíli zobrazovaly jemné růžové fleky (což ustalo) a pak začala tiskárna tisknout duchy + jsou tam jemné modré čárečky. Duch je od originálu vzdálený cca 19 cm.
Vytisknutá barva na papíře drží.Myslím si, že půjde o poškozený optický válec. Kompatibilní jsem našla za cca 1600,-, originální 2 800,- Řekla bych, že se nevyplatí nechávat tiskárnu opravovat a bude lepší koupit novou (tentokrát rovnou i se skenerem).Co myslíte?
Děkuji!
Optický válec? Ten by měl být součástí každého toneru.
Neznám značku MyOffice, jen vím že je z Polska a pyšní se certifikáty ISO 9000 a vyšších. V každém případě bych problém řešil přes dodavatele který vám tonery prodal. Solidní firmy ručí jak za produkt, tak i za to že nepoškodí tiskárnu.
Jinak si myslím, že pro běžné použití je malá barevná lejzrovka provozně příšerně drahá. Pokud byste řešili novou, tak za tuhle cenu můžete mít kvalitní inkoustovou multifunkci s tankovým systémem. Co mám pětileté zkušenosti s takovou tiskárnou Epson u mne doma (a to píšu jako kdysi v profesionální kariéře zapřisáhlý odpůrce inkoustovek) tak je naprosto spolehlivá, tiskové náklady s originálním inkoustem jsou v řádu jednotek halířů a případné zaschnutí se běžným automatickým čistícím procesem snadno opraví. Navíc není choulostivá na kvalitu papíru, na pomocné tisky používám i například papír kvality volebních lístků, takový žádná lejzrovka nevezme.
Důsledek neoriginálních tonerů s opt. válci horší kvality. Tím neříkám, že neoriginály jiných dodavatelů jsou také špatné. Nutno vyzkoušet nebo se doptat na diskusních fórech. HP má součástí toneru i optický válec. Dáte originál tonery tiskárna (asi - nemohu na dálku posoudit) zase bude tisknout dobře. Jsou prodejci, kteří ručí za kvalitu a lze jim vrátit.
Nedoporučuji kombajn skener + tiskárna. Zdroj dalších problémů. Skener zpravidla vydrží mnohem déle. Přežívá až 3 tiskárny. Stačí povýšení operačního systému a multifunkce je nefunkční.
Pro příležitostné skenování se dnes užívá ofocení mobilem i s využitím rozlišení písma v mobilu a uložením do dokumentu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.