Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna tiskne duchy

Od: michaela3080 odpovědí: 8 změna:

Zdravím,po výměně 3 ze 4 tonerů (originál za neoriginální, značka My Office) mi začala tiskárna HP Color Laser 150nw blbnout. Nejdřív se chvíli zobrazovaly jemné růžové fleky (což ustalo) a pak začala tiskárna tisknout duchy + jsou tam jemné modré čárečky. Duch je od originálu vzdálený cca 19 cm.

Vytisknutá barva na papíře drží.Myslím si, že půjde o poškozený optický válec. Kompatibilní jsem našla za cca 1600,-, originální 2 800,- Řekla bych, že se nevyplatí nechávat tiskárnu opravovat a bude lepší koupit novou (tentokrát rovnou i se skenerem).Co myslíte?

Děkuji!

Tiskárna tiskne duchy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Optický válec? Ten by měl být součástí každého toneru.

Neznám značku MyOffice, jen vím že je z Polska a pyšní se certifikáty ISO 9000 a vyšších. V každém případě bych problém řešil přes dodavatele který vám tonery prodal. Solidní firmy ručí jak za produkt, tak i za to že nepoškodí tiskárnu.

Jinak si myslím, že pro běžné použití je malá barevná lejzrovka provozně příšerně drahá. Pokud byste řešili novou, tak za tuhle cenu můžete mít kvalitní inkoustovou multifunkci s tankovým systémem. Co mám pětileté zkušenosti s takovou tiskárnou Epson u mne doma (a to píšu jako kdysi v profesionální kariéře zapřisáhlý odpůrce inkoustovek) tak je naprosto spolehlivá, tiskové náklady s originálním inkoustem jsou v řádu jednotek halířů a případné zaschnutí se běžným automatickým čistícím procesem snadno opraví. Navíc není choulostivá na kvalitu papíru, na pomocné tisky používám i například papír kvality volebních lístků, takový žádná lejzrovka nevezme.

Měl jsem barevnou laserovku Samsung a měla jen jeden optický válec.
Jinak naprostý souhlas.

I já mám "Samsung" s jedním tlustým optickým válcem. Měnil jsem ho asi před rokem za neoriginální a vše je o.k.

Před tím jsem měl tiskárnu HP, rovněž s jedním válcem.

hodnocení

0x

Důsledek neoriginálních tonerů s opt. válci horší kvality. Tím neříkám, že neoriginály jiných dodavatelů jsou také špatné. Nutno vyzkoušet nebo se doptat na diskusních fórech. HP má součástí toneru i optický válec. Dáte originál tonery tiskárna (asi - nemohu na dálku posoudit) zase bude tisknout dobře. Jsou prodejci, kteří ručí za kvalitu a lze jim vrátit.

Nedoporučuji kombajn skener + tiskárna. Zdroj dalších problémů. Skener zpravidla vydrží mnohem déle. Přežívá až 3 tiskárny. Stačí povýšení operačního systému a multifunkce je nefunkční.

doplněno 22.06.24 11:46:

Pro příležitostné skenování se dnes užívá ofocení mobilem i s využitím rozlišení písma v mobilu a uložením do dokumentu.

michaela3080
hodnocení

Optický válec mám ovšem jenom jeden a to v tiskárně.

Tiskárna tiskne duchy #2

coze
hodnocení

0x
Problém není v optickém válci, ale v jeho čištění - buď mechanickém nebo elektrickém. Neznám engine této tiskárny, nevím. Každopádně jestli neznáte detailně princip činnosti tiskárny resp. aspoň cyklus optického válce, tak si problém sama nevyřešíte. Pokud není mechanicky poškozená stěrka, většinou se dá problém vyřešit bez výměny čehokoliv. Jestli chcete, na tiskárnu se Vám podívám. Jsem z Karlových Varů.

@coze - Souhlas. Asi důsledek neoriginálního toneru. Jiné vlastnosti barevného prášku než jsou potřebné a dané výrobcem. Očistit nejlépe jemným štetečkem, vyfoukat a vložit originál toner (třeba i zbytkový před výměnou). Prášek popis, jde o alchymii.

hodnocení

0x
to vypadá spíš, na špatnou funkci "vybíjení" náboje válce - nebo špatný přenos vzoru na válce (a tedy i zpět) na válci špatně.
Toner má vlastní válec - resp. ono jich je tam víc - samotný toner nemá jakékoli elektrické kontakty. Ale něco na ten válec musí obtisknout vzor . Vím to, toner jsem rozebíral a je to dost o nervy, jemná mechanika.
Takže bych řekl, že problém je v tiskárně, buď generátor nedokáže udělat správné napětí pro dostatečné depolarizování válce a nebo válec na tiskárně je poškozený/opotřebovaný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]