Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dilema o (ne)možné kombinaci následujících síťových prvků. Bude probíhat rozsáhlejší rekonstrukce patra v rodinném domě.
Uvažuji nad koupí routeru MikroTik hAP ax2, switche např. TP-Link TL-SG1016
- 12x LAN zásuvka
- 1x AP Ubiquiti UniFi 6+, nebo Ubiquiti U6-Pro (cenový rozdíl je velký, měla by verze "Pro" užitek při rychlosti internetu do 200 Mbit/s?) + PoE TL-POE160S
- 1x diskové pole Synology DiskStation DS223 s pevným diskem WD Red Plus 4TB, WD40EFPX
- 1x kamera Reolink RLC-810A + PoE TL-POE160S
- to celé by bylo i s rozbočovačem koaxialu v rackové skříni 19 (9U)
Dává smysl kombinace těchto prvků? V případě vyvedení dalšího AP (o patro níže) přímo z routeru - je možné vytvořit jednu wifi síť se stejným názvem (1x router + 2x AP), kdy jedno AP by bylo vyvedené ze switche a druhé přímo z routeru? Nebo dává větší smysl nějaký mesh?
Aktuálně jedu na routeru TP-Link Archer C6 Ver. 2.0, ale nevím zda by byl již dostatečný.
Děkuji a s pozdravem
Petr38
Vše závisí od (budoucích) potřeb. Synology bych bral s "normálním" procesorem aby tam fungovala virtualizace a šlo rozšířit paměť, třeba DS923+. A na něm rovnou spustit Surveillance station pro správu IP kamer, jedna kamera zajisté stačit nebude.
Switch 48 port aby se vše budoucí dalo připojit kabelem.
Tak nevim jak 923+ ale ja mam 920+ a takovou fantazii jak tam bezi neco virtualne nemam, je to tak chciple az beda a to mi tam bezi jenom Active Backup for Business coz je podle me absolutne top soft, ale funguje az na 723+ coz je 2x drazsi nez co chces ty 223. Jo ten Surveillance Station jsem pouzival na starem a byl super, ted se divam ze 2 kamery jsou zdarma, pak musis dokupovat licence.
-- ha , ted se divam ze muzes mit i 224+ co umi ten Backup ale nevim jestli po nem touzis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.