Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo LibreCAD?

Od: pansvacinka® odpovědí: 8 změna:

Potřebuju momentálně pracovat se schématem (2D) vytvořeným v nějaké staré 2010? verzi AutoCADu.

Jenom to prohlídnout, vytisknout a zavřít. Nechci kvůli tomu dělat "manévry"s instalací kddovíčeho.

Co LibreCAD? Jede to dobře? Je to zadáčos?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pro tento účel bych prvně zkusil najít nějakou online webovou službu, která s tím formátem umí.

hodnocení

2x

Hladajte "dwg / dxf viever", dokonca aj prezerac fotiek ako Irfan view ma plugin pre DXF.

hodnocení

2x

V jakém je to formátu? Autocad produkuje jednak proprietární formát DWG, jednak výměnný univerzální DXF.

Pokud je to malý jednoduchý soubor, pak jej asi otevře i ten LibreCAD, ale není to žádný komfort.

Jestli chcete něco solidnějšího, použijte QCAD ( https://qcad.org/)

Formát DXF otevřete také v Inkscape, což je mnohem univerzálnější program.

halamus

@ vibe2

DXF by měl jít otevřít v balíku LibreeOffice, v kreslicím LibreeOffice Draw. Kde otevžení DXF dopadne lépe, netuším.

amperr
hodnocení

2x

Mám ho nainstalovaný, ale nedělám v něm. Je, nebo aspoň byl zdarma. Co si pamatuju, tak způsob ovládání měl jinou logiku než v AutoCADu a pro občasnou práci byl tím pádem nevhodný. Nestálo mi za to se učit ovládat nový program, abych to do příště zapomněl. Takže pro tyhle účely používám ruský předválečný NanoCAD. Byl zdarma a ovládání odpovídá klasickému AutoCADu.

hodnocení

Je to .dwg. Nakonec se ukázal jako nejlepší ten LibreCAD, akorát mi to otevřel strašně mrňavé, celé schéma bylo v jakési náhodně nalezené tečce. *sok* Ale jde to skoro donekonečna zvětšovat, až se objevilo to co jsem požadoval.

boss

A kde je problém?

A on AutoCAD nemá nástroje pro zobrazeni? Jako byl dřív office viewer id MSFT?

Tedy pokud chcete jen zobrazit, vytisknout, nechcete nic měnit? To se mi nechce věřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]