Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O2 modem a setobox

Od: jz odpovědí: 4 změna:
Zdravím, bývam na byte kde som prešiel na 02 internet, všetko vpohode prišli nainštalovali 10 mesiacov sme ho mali, setobox+modem. Musíme sa však sťahovať na slovensko a modem so setoboxom som myslel že sa normálne vráti, bolo mi však cez linku oznámené že ho MUSÍM odkúpiť a vychádza to na 8000 čo som rovno povedal že nemám a ani mať nebudem lebo mi to je za prvé k ničomu a za druhé je to dosť peňazí. Každopádne neviem čo mám robiť, 30.6 sa sťahujem a nemám to vyriešené. Stretol sa s tým niekto? Ďakujem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

podívejte se do smlouvy, kde máte napsané podmínky... Nicméně 8000 je víc než dvojnásobek ceny při běžném nákupu mimo ty jejich akce... Můžete zkusit předat novému obyvateli domu s přepisem smlouvy - určitě bude také chtít internet...

Ale z logiky věci a slušnosti jednání - pokud něco nechci koupit, tak to prostě nekoupím. Pokud něco nemůžu koupit - nemám na to, nedonutí mne nikdo na světě :D

hodnocení

1x

Řekl bych, že se vás pokouší někdo tahat za fusekli.

Začněte tím, že najdete smlouvu a přečtete si ji. Pak vyhledejte zaslané faktury za službu a překontrolujete, co na nich všechno je. U O2 je možné si modem/router a další hardware pořídit dvěma způsoby: jednak vám mohou zařízení pronajmout. V tom případě pravidelně platíte kromě platby za služby i za pronájem zařízení - ta položka musí být na rozpisu platby samostatně uvedena. Zařízení pak zůstává majetkem O2 a při ukončení smlouvy jim ho musíte vrátit. Mohou (ale nemusí) zákazníkovi na jeho žádost zařízení odprodat, ale nemohou ho k odkoupení nutit. (Kromě základních modemů/routerů je hardware dodávaný O2 mimo síť O2 většinou prakticky k ničemu.) .

Druhým způsobem pořízení je nákup - při uzavření smlouvy zaplatíte za modem/router, připadně další hardware celkovou sumu buď přímo kartou nebo převodem, nebo vám celou částku přihodí k první platbě za služby. Pak je zařízení po zaplacení vaše a můžete si s ním po ukončení smlouvy dělat, co chcete. A rozhodně za něj nemusíte znovu platit.

hodnocení

0x

Nemusíte ho odkupovat, protože jste ho už koupil.
Před podpisem smlouvy s O2 je potřeba smlouvu několikrát přečíst a to nejlépe s několikadenním odstupem. V soutěži o matení zákazníka si O2 zaslouží mimořádné ocenění.

prodejce
hodnocení

0x
Napiš že namáš zaujem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma setobox

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]