Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odcházím na mateřskou, takže si budu muset pořídit domů nějaký notebook. Vytiskla jsem si nějaké parametry, podle čeho vybírat, ale upřímně - neorientuji se v tom...
Byl by někdo tak moc hodný a doporučil by mi co vybrat? Jakou značku, paměť nebo ideálně přený typ NTB? ![]()
Užívat ho chci jen běžně doma, ale chtěla bych, aby pár let vydržel.
Cena - ráda bych do 10tis.
Moc děkuji za rady!
11x
bazarový elitebook HP 840 G3 a vyšší za zlomek vaší částky je výkonostně lepší než nové za 10 tis
Já doporučuji to, co mám osvědčeno. V těchto NTB jsou dobré procesory, RAM paměť 16GB stačí, může tam být M.2 disk a SSD disk zároveň, baterie i u starých vydrží 2-5 hodin.
Jediná nevýhoda je, že baterka je nevyjmutelná a po pár týdnech nepoužívání se vybije. U jiných noťasů jsem vytažením baterky dosáhl, že se nevybila několik měsíců. Ale nemůžu vyloučit, že by v biosu šlo něco vypnout, co by výdrž ve vypnutém stavu prodloužilo. USB napájení zapnuté nemám.
2x
Za 10 tisíc je to, ale stejně jedno, protože to bude všechno tak akorát na prohlížení téhle poradny.
A tak internety, fotky, filmy, fejs a eMimino tam pudou, to ne že ne. Madam v CADu asi dělat na mateřské nebude.
No a nebo by možná bylo lepší mít tablet - třeba alza.cz/... - protože to bude "skladnější", text se dá klidně diktovat... a na ležení u postýlky s klikáním mi to připadne vhodnější
Tablet je z ergonomického hlediska naprosto příšerná zhovadilost. Trochu větší mobil. Diktování je sice někdy fajn, ale ne vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.