Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opět podivné chování aliexpress

Od: tomkk® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, u některého typu zboží jem preferoval zadílání z německého skladu, ovšem nyní i po smazání cookies se mi děje to, že dokud se nepřihlásím, je nabídka zemí, odkud se zboží může odelat, plná (zemi ship to mám nastavenu CZ). Ovšem po přihlášení k účtu se nabídka zemí omezí a Německo v ní není.

A aby to bylo ještě zajímavější, dělá to jen v Chrome. Když se přihlásím v Mozille, nabídka zemí odeslání zůstává plná.

Máte pro to někdo vysvětlení?

Opět podivné chování aliexpress

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyzkoušejte anonymní režim (Ctrl+Shift+N) - tím se vyhnete uloženým datům v prohlížeči. Jelikož jste smazal jen cookies a nic jiného, tak bych řekl, že se vám tahají soubory z mezipaměti (z cache). Promazal bych vše (Ctrl+Shift+Delete)

hodnocení

Ano, dík za radu, v anonymním režimu je to ok. Úplně všechna data se mi mazat nechce, znamená to vždy znovu vyhledat a zadat hromadu hesel.

Když jsme u toho Chrome, dost často se mi stává (zrovna teď), že najednou používá českou qwertz klávesnici místo mnou vybrané querty. Přitom ve windows mám tu qwertz úplně odebranou, tedy nemohu přepnout "zpátky".
(Toto píšu v Notepadu, kde je to ok.)

Když Chrome ukončím a znovu pustím, tak je zpět správná qwerty klávesnice.

hodnocení

Zkusil jsem teď v Chrome smazat jen samotná "data z mezipaměti", ale Alíkovi to nepomohlo. Ale nevadí, ten kompletní výmaz by asi pomohl, tak až mně to bude jednou moc vadit, tak ho udělám.

Hesla vám to neodmaže, pokud tuto volbu nezatrhnete. Těch voleb je tam více. Taky je důležité odmazat mezipaměť "od určitého data".

Když zmáčknete Ctrl+Shift+Delete (funguje u všech prohlížečů) tak se dostanete k vymazání údajů - vybral jste u těch cookies a souborů v mezipaměti i časové období pro výmaz "od počátku věků"? Hesla, Historii a i formuláře si odštněte, ať se zachovají, vše ostatní vymažte.

Jinak pokud nechcete používat pro Aliexpres anonymní režim (Ctrl+Shift+N), tak si můžete v Chrome vytvořit jen nový profil: Chrome -> tři tečky -> ikona profilu -> přidat nový profil. A rovnou s tím odzkoušíte i tu češtinu qwerty vs qwertz. Jinak to toiž vypadá, že to máte nějaké dodrbané ... udělal bych si zálohu profilu a pak reset profilu ( tři tečky -> nastavení -> reset. Nebo otevřít v chromu adresu chrome://settings/reset )

K té klávesnici : co máte vyplněno na první pozici v Chrome na jazycích? (tři tečky -> nastavení-> jazyky. Nebo chrome://settings/languages) Máte tu na prvním místě češtinu?

A co v systému? Sice píšete o češtině, ale rozložení klávesnice může být jiné. Klidně mohu mít nastaven jazyk čeština, ale do ní mohu mít naistalováno krom české qwerty, české qwertz a české (programátorské) qwerty i třeba anglické qwerty. Pak je v tom chaos :)

Jde smazat přidružená data pro konrétní doménu (ale zkontrolujte, aliexpress jich využívá víc ) , nemusí se mazat globálně.
Myslím, že 2 způsoby - otevřeš web a F12 a na záložce Applictaion- Clear storage ,
2.způsob v nastavení: Cookies nebo Weby nebo Soubory adata jiná webů. Bohužel to nastavení je tak nepřehledná a každou chvíli jiné, že se v tom nedokážu orientovat.
hodnocení

Tak po stisku Ctrl-Shift-Delete jsme dal smazat vše krom hesel a alíkovi to nepomohlo.Předtím jsem mazal "data z mezipaměti" od počátku věků, to také ne.Ty klávesnice mám ve win pouze dvě, českou programátorskou qwerty a anglickou qwerty, tak je mi trochu záhadou, jak se Chrome občas daří aktivovat tu protivnou qwerz.Zkusil jsem i radu hertz a smazat "Applictaion- Clear storage" a taky nepomohlo, Alík vytrvale Německo a Polsko stále nenabízí. :)

Edit: Tak kecám, na qwertz sice není na liště, ale z win se jako jediná bohužel oderat nedá. Těžko říct proč.

hodnocení

Tak přestože výchozí byla qwerty a qwertz měla tlačítko "odstranit" zadimované, podle návodu z netu jsem qwertz znovu nuceně přidal a odertal, tak snad aspoň toto už prudit nebude.

hodnocení

Zdravím, jen to přilepím k původní otázce. Na Opera i na Chrome mi dnes u alíka zmizel horní řádek s se jménem a hodnocenim prodejce. Než zase zkusím promazat kde co, je problém jen u mě, nebo je to nová "vlastnost" a dělá vám to taky?

doplněno 07.07.24 11:59: Dělá mi to i z noťasu, nechápu proč, moje hlavní kriterium výběru je honocení a počet prodejů. A teď to tam není. Domonce ani při "kup teď" není možné prodejce rozkliknout. Zatím jsem objevil jedinou možnost, dát zboží do košíku, a tam potom prodejce rozkliknout. Ale strašně to zdržuje, protože prodejce s hodnocením pod 98 % ignoruji, a teď to nejde. Přitom jich je většina. Že by nějaké antimonopolní inkluzivní opatření pro podporu nesolidních prodejců? Jako by nebylo dost na tom, že už podle hodnocení nejde automaticky filtrovat.
doplněno 07.07.24 19:08: Zjistil jsem, že ten řádek nezmizel, ale přesunuli ho z top pozice úplně dolů, až pod nabídku, v reálu cca o 2..3 obrazovky níže. Dost blbě se hledá. Tedy skutečně zřejmě inkluzivní opatření, podobné jako zákaz filtrace podle hodnocení. Kdo si to nepohlídá, naletí prodejcům s hodnocením 85 %. By mě zajjímalo, co tímto alík krom naštvání zákazníků sleduje. Snad brzy někdo napíše plugin, který to zobrazení opět zjednoduší.
Opět podivné chování aliexpress #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]