Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi zesilovač extender

Od: oto000® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,potřeboval jsem zesílit wifi venku koupil jsem TP-Link TL-WA854RE wifi se rozšířila ale některé zařízení mají problém s wifi i když se přihlasí tak nefunguji tak jak wifi doma, nebo je problém potom doma se připojit na zakladní přípojení a to je zadáno automaticky příhlasit pokud je síŤ dostupná tak nevim jestli tu rozšířenou wifi pojmenovat jinak? a jiné heslo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

6x

Kabel je kabel. Doporučuji umístit kabelem připojené wifi přípojné body. A pokud budou značky Mikrotik, tak člověk uvidí co se děje a může si to nastavit dle potřeby. První nastavení je náročnější, ale pak bezproblémový provoz. Mám kolem baráku 3 a od té doby žádný problém s připojením.

Wifi zesilovač extender
Přesně tak, kabel je kabel, tomu se nic nevyrovná. Mám venku dva ty nejobyčejnější routery spojeny s routerem doma kabelem LAN - LAN. Mají stejné heslo, stejnou síť jen jiné kanály. Funguje to dokonale.

thetruth
hodnocení

1x

Extender je vždy z nouze ctnost. Degraduje vlastní síť a často funguje všelijak. Pokud chce člověk funkční a spolehlivé řešení, je třeba koupit zařízení, které podporují tzv. mesh.

hodnocení

0x
Mám s extenderem WA850 stejný problém. Má slušnou citlivost i výkon, bohužel se objevily problémy například typu konflikt IP adres,( se kterým jsem se dříve nikdu ani nesetkal), kdy se občas nějaké zařízení nedaří vůbec připojit. Název sítě jsem zkoušel stejný i jiný. Přes aplikaci se nedá skoro nic nastavit.
Dříve jsem měl Xiaomi, kde tyto problémy nebyly, ale mělo malý výkon i citlivost. Aplikace byla mnohem propracovanější.
hodnocení

půjdu se zeptat do prodejny pc jestli poradí co stím nebo jinak nastavit

V aplikaci se ani nezobrazuje możnost aktualizace firmware. Ani žádnè podrobnější nastavení tam není, takže těžko se s tím něco udělá. Nemyslím, že vám v prodejně poradí, ale za zeptání nic nedáte.
hodnocení

Pokud neporadí nikdo nebo nedeporučí něco co opravdu funguje tak asi budu muset jak je naspáno výše tahnout kabel od routru a napojit další routr s wifi

Co opravdu funguje, je kabel. Vyzkoušeno. Jsou s tím trochu starosti ale zatu pohodu to stojí.

hodnocení

Takže mám koupit lan kabel metrů kolik potřebuji + nějaky routr s wifi a na tomto modemu venku nastavit wifi.

Ano, natáhnout LAN kabel, nakrimpovat konektory a nastavit router a už to běží.
riva

Ještě chvíli počkej a přemýšlej. Každá krabička potřebuje napájení. Jestli koupíš to první co tě napadne, tak u toho budeš muset mít i zásuvku 230V. Alternativně máš krabičky, které jsou napájeny po tom samém LAN kabelu - Poe se to jmenuje. A vlastní AC/DC zdroj můžeš mít někde u původního routeru, kde LAN kabel pro krabičku připojíš přes "rozdvojku"- Poe injector. Podívej se třeba na nějaký levnější mikrotik - access-pointy.heureka.cz/...

hodnocení

vyzkoušel jsem starší lte routr jestli bude fungovat pře lan a wifi a funguje dobře koupim kabel na test venku vyzkouším

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]