Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešíte cokies?

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Když chce člověk něco vyhledat, většinou je uvedeno přijmout všechny nebo vybrané. Jinak web neotevřete. A když nechcete všechny a zvolíte vybrané, musíte odskrtavat jedno políčko za druhým. Když jsem jich dnes odmítla uz asi 50, vzdala jsem to. Opravdu nechápu, proč tam musí být tolik organizací většinou zahraničních, které by si údaje uschovávaly 365 dní.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, povoluji vše a denně od nich čistím prohlížeč (chci si užít celý internet bez omezování). Denně čistím i Historii prohlížeče. Oblíbené stránky si dám do Záložek. Zdravím!

hodnocení

2x

Ved firefoxu doplňkem I still dont care about cookies

addons.mozilla.org/...

To samé můžete i v chromu

chromewebstore.google.com/...

Rozšíření super, ale jak už z názvu vypovídá, znamená to opravdu "je mi to jedno". Takže pokud nějaká stránka nefunguje kvůli skrytí výzvy, automaticky to cookies přijímá. To někomu, kdo je cíleně odmítá, vyhovovat nemusí.

hodnocení

2x

Všechno odmítám, když je tam toho moc tak na stránku nejdu. Jinak existuje třeba Consent-o-Matic který automaticky odmítá cookies z nejběžnějších "nastavovacíh panelů" které pozná

>Když jsem jich dnes odmítla uz asi 50, vzdala jsem to
To je pointa toho zákona, má to donutit návštěvníky aby viděli jaké šílené množství třetích stran bude mít k datům přístup. Dále pokud člověk neklikne na souhlas tak automaticky nesouhlasí. Proto mi přijdeta věta:"Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou" dole na této stránce těžce nelegální, ale moje stránka to není.

Konec konců EU to moc nevynucuje což bude asi jeden z důvodů proč jsou tyto boxy o cookies navrhované co nejotravnější, aby lidi prostě souhlasily a ještě byly naštvaní na EU - dvě mouchy jednou ranou

pr
hodnocení

2x

Většinou cookies odmítám pokud to jde nebo klikám na "použít jen nezbytné cookies". Nejvíce mne štve když se to musí odklikávat u některých stránek na každé podstránce. Ono kdo ví jak to funguje a jestli si některé stránky i tak stejně ty cookies neuloží i přes to, že to někdo odmítne. Některé cookies jsou ale užitečné např. v tom, že když je někdo někde přihlášený např. v nějaké diskuzi kde chce zůstat přihlášený tak to při příští návštěvě stránky už nevyžaduje nové přihlášení pokud cookies z té stránky nejsou smazané. To informování o cookies jsou jedním z mnoha nesmyslných výmyslů kterými se nás EU snaží obtěžovat.

Jediné cookies kde je potřeba souhlas jsou ty dataminovací. Na Cookies pro funkčnost stránky nikdo tvůj souhlas nepotřebuje.

To tam stránky cpou jenom proto aby byly otravnější, zákon zrušen, a ony nemusely informovat o tom, kolika tisícům "partnerů" se data přeprodávají.

pr

Jestli na některé cookies je nebo není třeba mít souhlas není až tak důležité. Důležité je to, že to nesmyslná EU vyžaduje aby provozovatelé stránek tím obtěžovali lidí a tak to tam mnozí někdy i přehnaně dávají aby měli klid a nikdo jich nemohl buzerovat za to, že to tam nemají.

nq5e
hodnocení

0x
Používám Firefox v mobilu. Když vyskočí hláška, co chce potvrdit cookies a není tam volba "odmítnout všechny", dám Režim čtečky, ve většině případů to postačí. Pokud ne, otevřu web v anonymním režimu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]