Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou na internetu

Od: luciee odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, vím že budu mít hloupou otázku ale nevím si rady. Chci si koupit jízdenku na vlak v zahraničí z města A do mesta B. Obe jsou ve stejné zemi, země používá jinou měnu a není to euro. Ja mam mobilní bankovnictví v korunách českých, nemám jinou měnu. Jak si mám převést svoje Kč na zahraniční měnu abych to mohla zaplatit přes internet s kartou? Kdybych čekala s koupí osobně na pokládku ve městě A, tak by jízdenky mohly být už vyprodané. Hezky den a děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dobrý den,

můžete normálně zaplatit, jak jste zvklá v ČR. Banka platbu uhradí v dané měně dle svého aktuální kurzu.

Hezký den přeji

pr
hodnocení

4x

To, že je účet v korunách českých nemá žáden vliv na platbu kartou v cizí měně. Platba se normálně provede v té cizí měně. Na účtu se zablokuje přiblížná částka přepočtená na CZK a na druhý den nebo až po několika dnech při zaúčtování platby se z účtu odečte skutečná částka přepočtená na CZK podle kurzu banky + nějaké procento přirážky. Na kartě je ale třeba mít povolené internetové platby a nastavený dostatečný limit na tu platbu.

hodnocení

0x
Měnu vyřeší banka, o to se vůbec nestarej. Kartu můžeš směle využívat i v zahraničí, tam ale poradím - pokud dostaneš na výběr vždy volíš místní měnu. S konverzí na czk by byl nevýhodný kurz(ale zas nic likvidačního). Není čeho se obávat - měnu na terminálu vždy vidíš, vyjímečně můžeš před platbou sama na dotaz zvolit místní/czk. Ale s nabídkou konverze (má to i skratku DCC) jsem se setkal jen jednou... A pozor na bankomaty typu Euronet - tam to smrdí oškubáním, drž se doporučeními své banky přápadně plať u obchodníka kartou.
cech

Nevím jestli čteme stejný dotaz, ale já čtu, že si to chce koupit přes internet a ty píšeš něco o DCC a platbě u obchodníka?

Pokud chce platit v nějaké obskurní prodejně online, Nejenže přes revolut dostanete nejlepší směnný kurz, ale revolut dokáže vygenerovat jednorázové platební karty, takže naprosto bezpečné pro jednorázovou platbu.

Jinak může zaplatit jakoukoliv kartou, směna se provede změny karty na menu obchodníka úplně automaticky, jen podotýkám, že pouze u revolut to je nejvýhodněji. Ostatní banky mají docela velký marže na směně (Většina lidí nevnímá, že platí třeba 5% navíc ke kurzu ECB)

pr

cech: I při platbě přes internet je možné se setkat s DCC. Stává se to asi velmi málo, ale už jsem se setkal, že při platbě přes internet v zahraniči mi byla nabídnutá platba v CZK což bylo asi DCC, ale šlo to odnítnout a zaplatit v místní měně.

hodnocení

0x

Platbu kartou vlatne platí kartová spoločnosť,ktorá si to stiahne pomocou banky z vášho učtu v banke v kurze v platnom v tom dni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]