Ahoj mam problem s pocitacem vcera vecer jsem pocitac vypnul ..Pc se vypnulo ale po par vterinach opet naskocil..zkousel jsem to vickrat a delalo to porad tak jsem vytahl zdrojak z elektriky a sel spat... No ale rano chci zapnout Pc a proste nic pocitac se vubec nerozjede..popravde vubec netusim co se mohlo stat.. kdyby nahodou mi mohl nekdo neco poradit budu rad dekuji
Kabel do zásuvky jsi vrátil? Snad jo. Nějaké tlačítko zapnutí nebo resetu se nezaseklo? A jak to vypínáš, přes start, nebo tlačítkem na bedně, nebo jak?
To, že po zapnutí do zásuvky v závislosti na nastavení biosu je potřeba stisknout zapínací čudlík je snad jasné (bios se dá nastavit i tak, aby zapínal počítač po zapnutí elektriky (třeba když nechcete, aby po výpadku když jste na dovolené počítač zůstal vypnutý), proto píšu v závislosti na nastavení).
Tedy v první řadě bych vyloučil závadu zdroje (a zásuvky a podobně).
Také to nevypínání - tedy přesně vypnutí a téměř okamžitý start mohlo být zapnutým »Wake on LAN« v BIOS/UEFI. To se chová úplně stejně. (Ale to by někdo musel zapnout., jinak by to počítač dělal od instalace pořád.)
Na takovou otázku se odpovědět bez věštecké koule nedá. Tipoval bych poškozený souborový systém díky tvému odbornému zásahu popř špatný zdroj. Možností je ale vždy více. Odnes to do servisu popř zavolej někoho zdatnějšího, můýe to být drobnost.
Zkuste ještě odpojit veškeré příslušenství i ten napájecí kabel a stisknout na 1-2s znova zapínání (ano s vytaženým kabelem), aby se vybily kondenzátory. Nyní zapojte jen ten napájecí kabel a zkuste zapnout počítač. Jede? Případně otevřít skříň PC a mrknout dovnitř, zdali se roztočí aspoň větráček... když ne, tak možná vadný zdroj, možná i deska :/
Panove dekuji za vase postrehy btw: ano kabel jsem do zasuvky zastrcil :D Pc jsem cele rozdelal vycistil slozil a nic. zitra mi dojde novy zdroj tak zacnu tim a snad tim i skoncim :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.