Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MacBook nebo iPad

Od: pocitac odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych pomoci s výběrem nového Apple zařízení. Primárně pracuji na stolním PC s Windows a na cesty a multimedia mám notebook, který bych rád vyměnil za iPad nebo MacBook. Rozměrově by mě stačil iPad, ale nejsem si jistý jestli by mě na mou práci mimo domov stačil (stahování a nahrávání souboru na web, úpravy obrázku a taková ta kancelářská práce). Tak proto přemýšlím i nad macbookem. Neřešil někdo něco podobného? 80 % času mám zařízení doma na multimedia, ale na cestách potřebuji, aby částečně nahradil stolní PC. Moc Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, já bych si zvolil takové zařízení, které má vlastní (skutečnou nikoliv virtuální) klávesnicí (pro rychlejší psaní/ovládání/práci) a zavírací víko, které po sklopení chrání obrazovku před poškozením, což je na cesty určitě vhodné. Zdravím!

hodnocení

2x

Zdravím,

souhlasím s ben a jarin

MacBook bude lepší volba nežli iPad, dle vašich popisů.. Nehledě na to že pokud by jste chtěl iPad větší, třeba i těch skoro 13 palců a trochu konfiguraci, tak je dražší nežli Book.

A uvidíte, že i třeba časem domácí Win opustíte a budete dělat vše na jediném zařízení, na MacBooku. Na cestách bez monitoru, doma připojíte klidně i 32 palců 6K monitor a pracujete stále ze stejného zařízení, žádné přesouvání dat atd.. atd.. Prostě zařízení na vše dohromady..

Na druhou stranu má iPad své přednosti, především možnost kreslit tužkou, psát psacím písmem a škrtat a opravovat, vše se převede do textu a opraví. Ale záleží kdo jak co potřebuje.. Mně to nechybí..

Má zkušenost.. na iMac mi doma sedá prach, dělám vše doma na MacBooku s monitorem, a když do terénu, MacBook je tenký a šup do pouzdra a mám vše u sebe.. A ze staršího iPadu jsem si udělal radio v dílně :))

Tímto iPad nehaním, je to skvělé zařízení! Ale musí člověk vědět co chce dělat a kolik toho chce mít dohromady..

Hodně zdaru s výběrem )

hodnocení

1x

Ahoj, aktuálně řeším dost podobný problém. Mám 10 let starý počítač s i7, kterému bude končit podpora Windows a 10 let starý tablet s androidem, který si přenáším kam chci. Zvažuji, že tyto obě zařízení nahradím MacBookem. iPad je fajn a i když si k němu dokoupíš poměrně drahou klávesnici s touchpadem, tak za mě iPad OS nenahradí plnohodnotně počítatový operační systém jako Mac/Windows.

Pokud by sis koupil nebo máš monitor, který podporuje USB-C, tak přes jediný USB-C kabel můžeš notebook napájet a přenášet obraz, takže by sis z notebooku udělal stolní PC. To je věc která mě na tom všem velmi láká, a umí to všechny notebooky s USB-C, nejen Mac. HDD které máš ve stolním PC bys pak musel nějak vyřešit asi přes NASku, aby k nim měl z notasu pohodlný přístup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]