Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook se odpojuje od wifi

Od: jirik50® odpovědí: 9 změna:

má doma wifi kde jsou připojeny 2 ntb a 2 mobily, v případě kdy dojedou mladí tento počet vzroste na 4 ntb a až 8 mobilů. wifi mi chodila bez problémů. teď jsem musel vzhledem k starému routeru dát nový, není to problém. Vše jde jak má při plném zatížení, ale mám ntb (nejpouživanější), který se odpojuje od wifi a musím kliknout na připojení, zadat odpojit, potom připojit a ihned naskočí a jede jak má. nemá někdo tušení do čeho hrábnout? mám starý dell m4600 s W10

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To se odpojuje až když přijedou mladý a je vícero zařízení na síti, nebo se to odpojuje kdykoliv od výměny routeru?

V době výpadku bych se podíval jestli máte přidělenou IP adresu, masku, bránu a DNS : Start -> napsat cmd ->spustit vyhledaný program -> napsat příkaz ipconfig /all a odeslat. Zkontrolovat řádek IPv4 Address, Subnet Mask, Default gateway a DHCP a DNS servers vyplněny údaje a jaké ...

Taky můžete mrknout do prohlížeče událostí a hledat : Start -> napsat eventvwr -> spustit vyhledaný prohlížeč událostí. Hledat v sekci Protokoly systému windows -> Systém -> zapnout si filtrování (vpravo) a nastavit si hodnoty Kritická, Upozornění, Chyba.

Taktéž bych se mrknul do Protokoly aplikací a služeb -> Microsoft -> Windows -> WLAN-AutoConfig -> Operational a zde opět zapnul filtrování a znova hledal příčiny.

Pro fajnšmekry tu mám ovšem lahůdku: Start -> napsat cmd -> spustit vyhledaný program příkazový řádek -> napsat příkaz netsh wlan show wlanreport

Potom si otevřete vygenerovaný report z C:> ProgramData > Microsoft > Windows > WlanReport > wlan-report-latest.html

Ten obsahuje bambilion informací, ale člověk už musí vědět co hledá ... samozřejmě to funguje jen na počítačích s bezdrátovým adaptérem (wifi).

Notebook se odpojuje od wifi
Notebook se odpojuje od wifi #2
Notebook se odpojuje od wifi #3
hodnocení

díky moc za zprávu, ale pro mě to asi bude složitější, nicméně zkusím to co dědek přes 70 zvládne :))

ten report jsem si vytiskl a budu zkoušek osud dokud nepřijede zeťák a mrkne se na to, cosi v IT dělá tak snad poradí, přes dálkové spojení se mu to nepodařilo, proto zkouším tady, u dobrých lidí.

Díky moc, dám vědět až to dopadne, možná to bude nový ntb :)

111®
hodnocení

0x

koukl bych sem...a případné zaškrtnutí odstranil

Notebook se odpojuje od wifi #4
hodnocení

díky za radu, ale uvedenou záložku řízení spotřeny tam nemám, končím záložkou "prostředky"

111®
hodnocení

0x

ani na žádném jiném síťovém adaptéru?

hodnocení

to se mohu podívat pokud to najdu (nejsem žádný lumen) ale když vše ostatní šlape tak si myslím, že to bude problém tohoto ntb, který jsem musel před napsáním odpovědi odpojit a připojit. Spojení se přeruší přesto, že v nastavení wifi je napsáno připojeno, zabezpečeno. Dík

111®
hodnocení

0x

no hled se to podle obrázku co jsem poslal, postupně se vybere jede po druhém a u každého se kokne na Vlastnosti.

dong
hodnocení

0x

Ahoj,

Některé staré zařízení měli na wifi SW limit třeba 12 nebo 16 zařízení (To byl maximální počet zařízení, a v nastavení to šlo ještě snížit), typicky modem od o2.

A taky se zařízení může připojit a odpojit a zůstane tam viset ještě nějakou dobu

No the book je možný připojit kabelem Anebo si kup Novější dual wifi, a povol i 5GHz, Tam je rychlost daleko vyšší, ale zase nedosáhne tak daleko

///

Nechápu, proč ti to nevyřeší tvůj zeťák, který údajně dělá IT?

Pokud to chceš real ně řešit, tak napiš přesně odkud máš internet, jaké je první zařízení v řadě, modem, jaký je další případný wifi vysílač v domě

Každé zařízení má vzadu nebo zespodu štítek s přesným názvem výrobce a model. označením !

hodnocení

díky, děkuji moc, na dálku se to nepovedlo a v pátek mají dojet, takže zkusím vydržet, snad to dá do kupy. Pokud ne, ozvu se. něco jsem zkoušel podle předešlé rady, DHCP a DNS spolu s defaul gatewav mají shodná čísla, subnet mask jiné a dál jsem se do toho nepouštěl, na to asi nemám, tak uvidím, po pátku se ozvu a dám vědět. Hezké dny J50

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]