Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše připojení není soukromé

Od: popelka® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den prosím o radu hodně často se mi stává že na internetu když dám seznam.cz tak se mi objeví stránka Vaše připojení není soukromé viz obrázek v příloze.Jak to zrušit aby se to neobjevovalo.
Vaše připojení není soukromé

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zcela zjevně je neplatný certifikát serveru.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) je v informatice protokol umožňující zabezpečenou komunikaci v počítačové síti. HTTPS využívá protokol HTTP spolu s protokolem SSL nebo TLS. HTTPS je využíván především pro komunikaci webového prohlížeče s webovým serverem. Zajišťuje autentizaci, důvěrnost přenášených dat a jejich integritu. Standardní port na straně serveru je 443 TCP.

Aspekt ověřování HTTPS vyžaduje, aby podepisovala digitální certifikáty na straně serveru důvěryhodná třetí strana.

---

Prohlédněte si detail certifikátu a pokud webu důvěřujete, můžete v rozšířených nastaveních přejít na webovou stránku přes toto varování.

uo
hodnocení

0x

A jaké máš datum v počítači?

hodnocení

Nerozumím jaké datum máte na mysli? a mám tablet

hodnocení

0x

Vypadá to, že adresní řádek má https škrtnuté...takže nějaký problém ...jaký antivir používáte?

hodnocení

Používal jsem avg antivirus ale už jsem ho odinstaloval

OS je win, třeba 10? A jeho antivir? Nebo je to něco jiného?

hodnocení

Mám tablet Lenovo Tab2 A 10 android 6.0
i

Není ten android trochu starý a ne aktuální? Když máte dobrý datum v počítači no tak máte možná starý operační systém který už dožil. Android 6.0 už má asi 9 let jsk koukám...

Pravděpodobně do něj už nejsou aktualizace.

Takže ten certifikát Certifikační autority (Která podepsala certifikát zrovna toho seznamu CZ) v vašem OS je nejspíš expirovaný... Jinak by to nemělo ničemu vadit, pokud se stránky zobrazí správně... Rozuměj pokud to varování lze obejít a tu stránku zobrazit.

Šifrováno by to teoreticky mělo být stále, akorát ten váš prohlížeč má zastaralou certifikační autoritu (Kořenový certifikát firmy vydávající certifikáty) a není schopen ověřit platnost certifikátu seznamu, prakticky význam pro běžného uživatele tam žádný není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]