Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mohu na noc vypínat modem (od O2), tlačítkem On/Off nebo rovnou vypnututím prodlužovačky?
Od instalace jsem jej zatím nevypnul, snad nic nezkazím
Díky za odpověď.
Dobrý den! Já osobně všechna tato zařízení / router, Wifi, adaptér VoIP, PC, monitor, reprod., nabíječky/ vypínám při nepoužívání vypínačem na šňůře. Zejména dbám o vypnutí v případě opuštění bytu, když je zařízení bez dohledu. O úsporu spotřeby jde jen částečně, hlavně jde o bezpečnost. Vždyť občas se objeví zpráva o požáru bytu, nebo domu od zapnuté elektroniky, ponechané bez dozoru. Není to tak dlouho, co byla v TV dost drsná reportáž o úplně zničeném novém domě v hodnotě 8 Mega, jako příčinu uváděli zahoření od zapnuté elektroniky v době nepřítomnosti v domě.
Otázka spíše je, proč ho vůbec vypínat...? takovou spotřebu zas nemá a zdraví škodlivý elektrosmog z mobilů/bezdrátových sítí je neprokázaný ezoblábol.
Nevím, jakou spotřebu ten modem má, ale já jsem měl dříve UPC, potom Vodafone, a jejich modem/router bral 17W. Při nepřetržitém provozu se toho za rok dost nasbírá.
Nyní mám jiného poskytovatele internetu a mám jen router s odběrem 6W. Na napájení jsem instaloval zvláštní zásuvku s vypínačem a i ten na noc vypínám.
Vypnutí je jednoduché a proč by to mělo běžet, když to nepoužívám?
Vypínání je zbytečné. Běžný modem bere pár wattů, takže sice nějaké drobné ušetříte, ale neustálým zapínáním akorát přivedete dříve do hrobu zdroj, takže těch pár ušetřených korun stejně pravděpodobně vrazíte časem do koupě (minimálně) zdroje.
Já třeba na routeru mám naplánované jen vypínaní LED kontrolek na noc - ať to nezáří v obýváku do tmy. Případně když tam občas někdo spí, tak ať ho to neruší.
Právě - svítí jak světýlka na přístroji, tak červené v prodlužce - a ostatním to večer vadí. Navíc se modem zahřívá.
To jde nastavit prostřednictvím PC?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.