Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlížeč událostí

Od: petr3 odpovědí: 2 změna:

dobrý den,

ptám se jen tak pro zajímavost, zajímalo by mě kdy byla spuštěná nějaká konkrétní aplikace na mém pc(win10). Co jsem koukal na googlu tak jsem se dočetl že přes prohlížeč událostí. Což je super, zjistil jsem že tam jde vyčíst čas vykonání všemožných sebemenších procesů. Nicméně už nevím v které podkategorii mám hledat ten konkrétní program u kterého mě ten čas zajímá. Těch podkategorii procesů je tam hrozně moc např. system, aplikace,instalce, zabezpečení,protokoly atd.. Otevřel jsem podkategorii aplikace ale to nemělo nic společného s nějakými konkrétními programy. Např. google chrome, nebo nějaká pc hra.

nevíte někdo aspon přibližně jak na to?

Mockrát děkuji za info

hezký večer

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Protokolování se musí nejdříve zapnout, aby bylo vidět v eventlogu.

Takže nejdříve Start (klávesa win) -> napsat gpedit.msc a spustit. Spustí se Editor místních zásad, kde se proklikejte viz obrázek k nastavení Zásad auditu a dvojklikem nastavte zásadu "Auditovat sledování procesů". Zatrhněte obě volby.

Teprve odteď bude sledováno, kdy se jaký proces spustil nebo přerušil.

Takže když nyní otevřete eventlog : Start -> napsat eventviewer (nebo česky "prohlížeč události") -> a proklikáte se do Protokolů systému Windows -> Zabezpečení -> a nastavíte si vpravo "Filtrovat aktualní protokol" , kde nastavíte, že hledáte jenom ID události 4688 (vytvoření procesu - neboli spuštění aplikace) a 4689 (zrušení procesu - neboli vypnutí) tak vám vyjede milion událostí .-) v kterých se můžete prohrabovat. On si to uživatel moc neuvědomuje, ale počítač na pozadí pořád něco spouští a vypíná ...

Na obrázku jsem zkusil zapnout v čase 10:23:17 program kalkulačka a za vteřinu ho vypnul. Jak vidíte, v auditu to je zapsáno...

Prohlížeč událostí
Prohlížeč událostí #2
petr3
Děkuji za info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]