Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava počítače

Od: dohnivak odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, na mém noteboku Asus se před dvěma lety rozbilo tlačítko zapínání počítače, oprava výměny klávesnice stála 1800 kč, ještě tomu nejsou ani 2 roky a stalo se to znova, tlačítko zapínání se rozbilo a nefunguje, chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na záruku, pokud ponesu do opravy počítač, nebo zda budu zase platit celou opravu, asi zase výměna klávesnice, mám ještě ten původní dokument opravy a tam o záruce není nic psané, nevím,zda je to moje chyby, ale u předešlého počítače ani dcery počítače se nic takového nestalo a měly jsme je víc jak 10 let,děkuji za případnou odpověd,d

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Záruka na opravu nebývá dva roky.

Spíše bych se obrátil na nějaký soukromý servis (v Brně bych věděl), nebo na servisy které si svážejí zakázky z celé republiky, jeden takový je v Ostravě, umějí i skutečně opravovat a ne jen vyměňovat celé díly. Na dálku vám udělají odhad ceny, zařídí dopravu.

dohnivak
hodnocení

no jenže jsem z děčína, trochu z ruky,d

zkuste znovu číst co jsem napsal

dohnivak
hodnocení

pokusím se,d

Zkuste například

entercomputer.cz/...

nebo

itc-services.cz/...

.. ale je jich více

dohnivak
hodnocení

zkusím to ustí, u nás v děčíně jsem ho měla v servisu hoza a ti mi právě vyměnili klávesnici, když ho tam dám znova, bude to to samé a už ne za 1800, možná více, tak uvidím,děkuji,dáda

hodnocení

0x
Na opravu je standartně jen omezená záruka, ale přesnou odpověď dá pouze konkrétní servis a ne někdo nezainteresovaný z poradny. Zkus se tam zeptat, ale téměř jistě by to byla placená oprava - hodí na tebe mechanické poškození .
dohnivak
hodnocení

díky, taky si myslím, že to uhradím, že jsem to zase zničila,d

hodnocení

0x
Přísně vzato je podle nového OZ záruka na opravu 24 měsíců, pokud se nedohodnete jinak. Ovšem na vás je prokázat, že oprava byla chybně provedena, což je u takovéto drobnosti nereálné.
(Nestaćí, že totéž tlačítko zase nefunguje, nejspíš se beztak asi jedná o výrobní vadu, nebo špatné zacházení.)
dohnivak
hodnocení

děkuji vám, ano máte pravdu, už je to podruhé to samé tlačítko, takže řeknou,že jsem to rozbila zase a je vymalováno, na původním papíru z opravy žádná záruka uvedena není, dle mne to může být i chybná výroba, prostě chrastítko tlačítko, jak to můžu rozbít, mačkám furt stejně dokola, u jiných počítačů co jsme měli léta i 12 let nic takového nebylo,d

Všechno bývalo lepší. ;)
dohnivak
hodnocení

asi ano, všechno snad né, ale plno věcí ano, můžu uvést příklad pitové sekačky na trávu, chrastítko z lidlu za 1300 kč, záběr 32 cm, značka fieldmann, makala mi 10 let bez jediné poruchy, pak najednou začala kouřit a bylo po všem, další příklad druhá sekačka z hypernovy za 900 kč záběr 42 cm, pevná, vymakaná makala asi 9 let, pak konec, a dnes kkoupila jsem si sekačku taky chrastítko v montfildu asi za 1700 kč, záběr 32 cm, po roce spouštěcí knoflík u rukojeti začal zlobit, prostě když jsem pustila rukojet sekačka jela dál,knoflík byl zastrčen, pak už jsem ho musela silou držet,aby fungoval, v servisu mi řekli, že to je moje chyba, špatné mačkání a držení knoflíku, po dohadech jsem to vzdala, musela jsem si koupit celé madlo i s knoflíkem za 300 kč, další sekačka celkem nová z lidlu zn. parkside, to samé, knoflík stiskací už začína zlobit, zmáčknu a když pustím sekačka jede dál, knoflík nevyběhne, a je v záruce, zatím to dávám, ale mohu ji vrátit, jiná sekačka kterou už mám asi 6 let riwall rem 2813 i, přes internet, zatím dobrá, jede, akorát začaly šmajdat kolečka, musela jsem napsat výrobci, naštěstí poslal nová, takže šlape dál, vše funguje,d

Já mám LG pračku 16 let, pere se jednou dvakrát týdně. Jediná oprava byla výměna řemene za cca dvě stovky a dvaceti minut práce, kterou jsem udělal sám. Jako ne že bych neměl na novou, ale schválně čekám, kolik vydrží *smich*

asd1
hodnocení

0x

Pokud to tlačítko je "spojení tišťáku vodivou gumou", tak může stačit rozebrat a očistit kontaktní plochy jak na tišťáku tak té gumě která ho propojí při stlačení..

Pokud tam je mikrospínač tak ten by měl jít taky vyměnit, za pár korun..

dohnivak
hodnocení

to je od vás hezké, jenže já to neumím a v servisu mi poprvé řekli, že se musí vyměnit celá klávesnice a hotovo za 1800 kč, neměla jsem na výběr,d

jano123
hodnocení

0x

Vymeniť celý diel, je pre opravovňu rýchlejšie a ziskovejšie

ako pracovať s detajlami...*zmateny*

Možno raz príde čas, keď opravovne budu bojovať o zákazky

nielen cenami a rýchlosťou, ale aj kvalitou...*znalost*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]