Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pořídíla jsem si nový notebook Acer + Microsoft 365 Personal. Potřebuji něco naskenovat, a nevím, jak. Můžete mi někdo poradit postup? Díky.
Je potřeba mít nainstalovaný skener. Minimálně jeho ovladače. Někdy ke skenerům přidávají i další progrtamy, a většinou je to bloatware.
Pak je potřeba si najít program, který dokáže skenovat, ovladače skeneru k tomu účelu poskytují buď rozhraní twain nebo wia (windows image acquisition). Podle mého pohledu bývá twain pohodlnější (wia je spíš na fotky). Obrázek naskenujete do souboru a ten pak do dokumentu vložíte. Na skenování je potom nepohodlnější irfanwiev, ale měl by to umět jakýkoliv grafický program.
Nebo je druhá možnost: v tom kancelářském balíku dáte vložit obrázek a vyberete možnost ze skeneru, může se to jmenovat různě (ve 2003 to je vložit/obrázek/ze skeneru nebo fotoaparátu...), ale mord i excel (a další ze sady office) si o obrázek skeneru umí říct. Hlavní je, aby byl skener nainstalovaný, přičemž opravdu stačí jen drivery, není potřeba žádný další bloatware.
Mám tiskárnu HP DeskJet Ink Advantage 3785, a u minulého notebooku jsem klikla na start, objevila se mi dlaždice s tiskárnou. Na tiskárně jsem klikla na skenovat a bylo. A teď u nového notebooku si musím něco nainstalovat? Já tomu totiž vůbec nerozumím, jsem takový ani ne běžný uživatel.
K tiskárně určitě máte CD, z něho nainstalujte kompletní software k tiskárně, tedy nejenom "tiskárnu", ale i "skener". Pokud nemáte CD, stáhněte si ho zde ze stránek HP.
support.hp.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.