Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak skenovat

Od: jiviny® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, pořídíla jsem si nový notebook Acer + Microsoft 365 Personal. Potřebuji něco naskenovat, a nevím, jak. Můžete mi někdo poradit postup? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A scanner, ten máš?

hodnocení

2x

Použijte skener.

hodnocení

2x

Je zřejmé, že tiskárnu asi nemáš vůbec nainstalovanou. Na základě poslední věty tvého posledního vyjádření raději o instalaci požádej někoho poučeného ve tvém okolí. Předpokládám, že dost mužů - vlastníků PC - si s tím poradí.

mll
hodnocení

1x

Je potřeba mít nainstalovaný skener. Minimálně jeho ovladače. Někdy ke skenerům přidávají i další progrtamy, a většinou je to bloatware.

Pak je potřeba si najít program, který dokáže skenovat, ovladače skeneru k tomu účelu poskytují buď rozhraní twain nebo wia (windows image acquisition). Podle mého pohledu bývá twain pohodlnější (wia je spíš na fotky). Obrázek naskenujete do souboru a ten pak do dokumentu vložíte. Na skenování je potom nepohodlnější irfanwiev, ale měl by to umět jakýkoliv grafický program.

Nebo je druhá možnost: v tom kancelářském balíku dáte vložit obrázek a vyberete možnost ze skeneru, může se to jmenovat různě (ve 2003 to je vložit/obrázek/ze skeneru nebo fotoaparátu...), ale mord i excel (a další ze sady office) si o obrázek skeneru umí říct. Hlavní je, aby byl skener nainstalovaný, přičemž opravdu stačí jen drivery, není potřeba žádný další bloatware.

hodnocení

0x
Dobrý den, pro vás bude ideální použít aplikaci Windows Skener.

hodnocení

Mám tiskárnu HP DeskJet Ink Advantage 3785, a u minulého notebooku jsem klikla na start, objevila se mi dlaždice s tiskárnou. Na tiskárně jsem klikla na skenovat a bylo. A teď u nového notebooku si musím něco nainstalovat? Já tomu totiž vůbec nerozumím, jsem takový ani ne běžný uživatel.

K tiskárně určitě máte CD, z něho nainstalujte kompletní software k tiskárně, tedy nejenom "tiskárnu", ale i "skener". Pokud nemáte CD, stáhněte si ho zde ze stránek HP.
support.hp.com/...

hodnocení

Děkuji všem za snahu, tiskárna tiskne, ale neskenuje. Respektive nevím, jak na to. Obrátím se na někoho, kdo se mi na to podívá. Díky.

petrm

K té tiskárně snad je také návod, kde je popsáno, co je třeba udělat, aby se nainstaloval SW na scanování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]