Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google tabulky - složitější vzorec

Od: googlik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

potřebuji docílit toho, že když ve sloupci A mám nějaké hodnoty, které jsou, ale jako rozbalovací menu.

Tak když vzorec najde např. hodnoty XY, tak aby vzal hodnotu z řádku této hodnoty, ale ze sloupce "P" a sečetl všechny takové hodnoty, které se opakují a zapsal je do buňky A1 :)

Je to srozumitelné? :)

Takže např. ve sloupci A je v A3 a v A6 hodnota XY, buňka P3 obsahuje 5, buňka P6 10, takže v A1 bude hotnota 15.

Moc děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

googlik*
hodnocení

Nikdo nepomůže? :(

gusta
hodnocení

0x

Máte vzorec, ze kterýho leze nějaký číslo. To si dáte do buňky třeba K1.

Udělejte si pomocný sloupeček třeba L, kde budete mít když(A1=$K$1;P1;0).

Tím docílíte toho, že pokud je v řádku Ax to, co chcete, tak tam budete mít hodnotu ze sloupce Px. No a dole si SUMA() sečtete ty výsledky (sečtete si ty hodnoty ze sloupce P).

Takže např. ve sloupci A je v A3 a v A6 hodnota XY, buňka P3 obsahuje 5, buňka P6 10, takže v A1 bude hotnota 15. Výsledek bude

K = např. 500

A / P / L

<1> 100 / x / 0

<2> 100 / x / 0

<3> 500 / 5 / 5

<4> 100 / 0 / 0

<5> 100 / x / 0

<6> 500 / 10 / 10

suma(L0:Lx) = 15

Hodnota A1 je teda suma(L0:Lx) = 15.

Buď je to triviální, nebo jsem to nepochopil *smich*

googlik*
hodnocení

Děkuji za snahu, ale ten vzorec je úplně nefunkční. Bavíme se o Google tabulkách?
Děkuji :(

gusta

Viz. příloha. Když hledám z K1 číslo 55, všechny řádky z P, tam, kde je v A číslo 55, se přepíšou do sloupce L.

V tom se sečtou a zapíšou do A1.

Udělal jsem si zkoušku s hodnotou 50 a funguje to stejně.

Ale jak říkám, asi jsem to nepochopil, tak sorry ;)

Google tabulky - složitější vzorec
Google tabulky - složitější vzorec #2

googlik*
hodnocení

Děkuji, pochopil jste to správně. To já spíš nepochopil, proč, kde a jak jste nabral sloupec L :-D

Chápu, že je pomocný, ale že v tom vzorci není...

Moc vám děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]