Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stáhnout stránku z wayback machine-Stránka o kolech

Od: eska odpovědí: 18 změna:

Dobrý Večer,

Protože skvělá stránka o kolech :www.retromuseum.wz.cz/kola už nefunguje,chtěl jsem ji znovu zprovoznit.Stáhnul bych ji a dal znovu na tu samou adresu .Byla to hodně užitečná stránka,možná ji někteří z vás znají.Jak tedy stáhnout webovou stránku z Wayback machine?

PS:Jestli jsi autor této stránky,Prosím znovu ji zprovozni,byla užitečná.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

0x

Jako jakékoli jiné stránky - zadáš adresu, proklikáš se výsledky, co vypadá použitelně stáhneš (u mě pravé myšítko a "Save page as ...") a dopracuješ u sebe (protože nemusí být stažené všechny stránky, obrázky, přílohy, styly ...)

Ta tvoje adresa se tam nenašla, ale nabídlo to asi 63 jiných z té domény, třeba

retromuseum.wz.cz/...

To se stává, že tam není všechno, prostě smůla, hledej jinde, hledej autora, pamětníky, vytvoř svépomocí ...

karambol
hodnocení

0x

Jde postahovat jenom statická část, dynamická (PHP) ne. Pravy tlačitko myše na stránku (ne na obrázek) - Uložit jako. Anebo je aji doplněk Save Page WE pro prohlížeč-tam si to můžete nastavit jak tu stránku stáhnout. Stáhne to ale pouze jednu stránku. Existují aplikace na počétač, které prondou web (odkazy) a stáhnót všecky stránky - HTTrack apod. Zadáte tam vaši stránku na retromuseum.wz.cz/...">archive, doufám, že to nestáhne všechny časové verze. Ale napiš autorovi stránky to bude nejlepší, jestli ještě žije.

karambol

*jéda poradte.cz neumí správně ourčit url

Jak stáhnout stránku z wayback machine-Stránka o kolech

hodnocení

0x
Do vyhledavace vlozit
alternative archive.org

oo
hodnocení

0x

Pokud určitou dobu není na tu doménu žádný přístup, tak web zdarma (wz) tu doménu zruší

halamus
hodnocení

0x

Původní URL je retromuseum.wz.cz/... poslední archív je web.archive.org/... retromuseum.wz.cz/...

Dál jsem to nezkoumal.

eska
hodnocení

0x

UPDATE:Díky za pomoc,napsal jsem majiteli stránky,čekám na odpověď.Pokud neodpoví,zkusím to ještě jednou,potom stránky stáhnu a znovu dám na internet.Email autor je z tady této části jeho stránky : web.archive.org/... retromuseum.wz.cz/...

111®
hodnocení

0x
Nevim jestli ještě existuje TeleportPro. Tim jsem stahovall kdysi, zkus pohledat.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, sleduji toto vlákno a mám z toho dojem, že chcete vykrást cizí web a jeho obsah použít na své, nově založené stránky. To, že je nějaký web na internetu (třeba i dlouhodobě) bez pohybu nebo aktualizace, nikoho neopravňuje ke krádeži jeho obsahu. Takže, nejdříve musíte mít ke svému počinu jasný souhlasu majitele webu nebo to nedělejte (auto, které stojí na parkovišti bez pohybu třeba rok, také není pro každého "volné" a slušný člověk ho nepoužije bez souhlasu jeho majitele). Zdravím!
anon65534

Nesprávné přirovnání. Žádné auto už na parkovišti nestojí. Ten web už nejede.

Kdyby takto uvažoval každý tak lidstvo přijde o hromady obsahu. Tisíce hodin videí které třeba Youtube smazal ale někdo stáhl, zachránil a nahrál znovu nebo jinde. Ať už jde jen o blbost která někomu udělal radost, nebo historicky významný obsah

Řekl že kontaktoval majitele a že to zkusí znovu, víc toho udělat nemůže. Majitel už ani nemusí existovat, měl by obsah který může být ještě pro spoustu lidí užitečný ztracen navždy? (dnes existuje v archivu ale bude tam za 10 let? za 20?)

Pokud někdo něco nahraje na internet, musí počítat s tím že to tam může být navždy a tady očividně nejde o zlý úmysl

ben®
anon65534 - tazatel souhlas zatím nemá, tak nemůže dělat nic (nebo obsah webu zcizit, prohlásit ho za svůj majetek a doufat, že nebude žalobce a soudce). Toto není normální stahování filmů nebo hudby, které je u nás legální.
eska

Je to z archivačních důvodů,OBSAH NEBUDU VYDÁT ZA SVŮJ !

ben®
eska - ano, archivovat zní mnohem lépe, než odcizit .
eska

Tak dobře,bude to rekreace stránky dělaná mnou.Obsah bude vlastní,popř. fotky z internetu,se zdroji.

eska
hodnocení

0x

UPDATE 2:Psal jsem pánovi podruhé,kliknul jsem na potvrdit přečtení,takže uvidím jestli to viděl nebo ne.

lmgify

Doufám, že víš, že většina obrázků má archivovaný jen ten malý náhled, co jsem tak koukal.

eska
30.03.24 12:44

Jo,vím.

eska
hodnocení

0x

UPDATE:3

Začal jsem pracovat na rekonstrukci stránky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]