Nejste přihlášen/a.
Dobrý Večer,
Protože skvělá stránka o kolech :www.retromuseum.wz.cz/kola už nefunguje,chtěl jsem ji znovu zprovoznit.Stáhnul bych ji a dal znovu na tu samou adresu .Byla to hodně užitečná stránka,možná ji někteří z vás znají.Jak tedy stáhnout webovou stránku z Wayback machine?
PS:Jestli jsi autor této stránky,Prosím znovu ji zprovozni,byla užitečná.
Jako jakékoli jiné stránky - zadáš adresu, proklikáš se výsledky, co vypadá použitelně stáhneš (u mě pravé myšítko a "Save page as ...") a dopracuješ u sebe (protože nemusí být stažené všechny stránky, obrázky, přílohy, styly ...)
Ta tvoje adresa se tam nenašla, ale nabídlo to asi 63 jiných z té domény, třeba
To se stává, že tam není všechno, prostě smůla, hledej jinde, hledej autora, pamětníky, vytvoř svépomocí ...
Jde postahovat jenom statická část, dynamická (PHP) ne. Pravy tlačitko myše na stránku (ne na obrázek) - Uložit jako. Anebo je aji doplněk Save Page WE pro prohlížeč-tam si to můžete nastavit jak tu stránku stáhnout. Stáhne to ale pouze jednu stránku. Existují aplikace na počétač, které prondou web (odkazy) a stáhnót všecky stránky - HTTrack apod. Zadáte tam vaši stránku na retromuseum.wz.cz/...">archive, doufám, že to nestáhne všechny časové verze. Ale napiš autorovi stránky to bude nejlepší, jestli ještě žije.
Původní URL je retromuseum.wz.cz/... poslední archív je web.archive.org/... retromuseum.wz.cz/...
Dál jsem to nezkoumal.
UPDATE:Díky za pomoc,napsal jsem majiteli stránky,čekám na odpověď.Pokud neodpoví,zkusím to ještě jednou,potom stránky stáhnu a znovu dám na internet.Email autor je z tady této části jeho stránky : web.archive.org/... retromuseum.wz.cz/...
Nesprávné přirovnání. Žádné auto už na parkovišti nestojí. Ten web už nejede.
Kdyby takto uvažoval každý tak lidstvo přijde o hromady obsahu. Tisíce hodin videí které třeba Youtube smazal ale někdo stáhl, zachránil a nahrál znovu nebo jinde. Ať už jde jen o blbost která někomu udělal radost, nebo historicky významný obsah
Řekl že kontaktoval majitele a že to zkusí znovu, víc toho udělat nemůže. Majitel už ani nemusí existovat, měl by obsah který může být ještě pro spoustu lidí užitečný ztracen navždy? (dnes existuje v archivu ale bude tam za 10 let? za 20?)
Pokud někdo něco nahraje na internet, musí počítat s tím že to tam může být navždy a tady očividně nejde o zlý úmysl
Tak dobře,bude to rekreace stránky dělaná mnou.Obsah bude vlastní,popř. fotky z internetu,se zdroji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.