Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné vypínaní/restartování počítače

Od: unnamed odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

chci se zeptat na samovolné vypínaní/restartování počítače. Během práce na PC mi to zničeho nic zahlásí "vypnutí počítače" (jako když ho člověk vypne řádně sám). To znamená, že to není takové vypnutí natvrdo, jako když by jste prostě vypnuli zdroj nebo vytáhli kabel. Z toho usuzuji, že se nic nepřehřívá, i teplotní hodnoty hardwaru jsou normální, např. CPU kolem 50°C. Nehledě na to, že vypnutí přišlo často ve chvíli, kdy PC ani nebyl celkově nijak vytížen. Stává se to tak zhruba jednou dvakrát do týdne, a někdy se počítač ani nevypne, ale sám se restartuje či se samovolně uvede do režimu spánku. Když jsem koukal do Prohlížeče událostí, tak jsem z této chvíle žádnou chybu neznamenal, resp. nebjbližší chyba pár minut vzdálená byla: "Relace PerfDiag Logger byla zastavena v důsledku následující chyby: 0xC0000188". Na microsoft podpoře jsem ale objevil, že tahle chyba je naprosto běžnou triviální věcí. Dělal jsem antivirový test (placený Avast) a nic mi to nenašlo. Nemám vůbec, řeho se chytit. Bohužel, to je maximum, co Vám mohu popsat.

Díky za případné rady a nasměrování (třeba i do pr..., ale fakt Vám k tomu nomhou podat více info). :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

3x

Zkuste se podívat do plánovače úloh, jestli tam není naplánované vypínání. U toho by asi avast těžko poznal, že to je kanadský žert nějakého viru a ne váš úmysl.

Může taky být nějaký sw tak nastavený.

Pak jsou takové nápady jako třeba nechtěné zmáčknutí tlačítka sleep na klávesnici (mám jednu, kde je v rohu a často o něj zavadím, na ostatních klávesnicích je to jištěné tím, že se musí mačkat třeba spolu s Fň).

unnamed
hodnocení

Díky, snad to bude nějaká banalita.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]