Dobrý den, chtěl bych upgradovat na 4060 ale nevím zda je na to moje sestava vhodná. Pomohl by mi někdo kdo se v tom vyzná? Nevím jaké komponenty jsou nutné, takže kdyby jste mi někdo napsal jaké komponenty potřebujete vědět napsal bych je. děkuji
... a kromě toho je dobré vědět, jaká je konstrukce základní desky ve smyslu sběrnic a místa. Informace typu "chtěl bych upgradovat na 4060" je opravdu nedostatečná pro jakoukoli radu. 4060-tek je poměrně dost a různých. Napište jakou máte současnou konfiguraci, tzn. typ procesoru, jaká je základní deska a jaký výkon má současný zdroj. Neméně důležitou informací jsou Vaše finanční možnosti nebo představa (ceny se pohybují v rozmezí od 8-mi do mnoha dalších tisíc Kč).
Pak určitě poradíme
kubikula
Zapomněl jsem napsat, že bych chtěl max do 10 tisíc, zda by se to vyplatilo samozřejmě.
Dobrý den , zdroj mám FSP Fortron HYDRO K PRO 600W 80 plus bronze Procesor Intel Core i5 10400 f Současná grafická karta PALiT GeForce GTX 1660 Super GamingPro, 6GB GDDR6 Základní deska Gigabyte B460 HD3 Jelikož se v PC nevyznám nevím, zda se upgrade vyplatí s aktuálními komponenty a nebo bych musel vyměnit i něco jiného. Děkuji za pomoc.
tak upgrade ze 1660s se určitě vyplatí ta karta je slabá , já teda gpu většinou kupuju na bazarech už kvuli úspoře peněz bych sehnal třeba nějakou tu 3070 pěkný modely jsou už od 5500.
kubikula
A co si myslíte, že se spíš vyplatí 4060 nebo AMD RX 6700 XT? Nevím co je lepší koupě děkuji.
Tady je hodne podobny procesor jako mas ty, v necem lepsi v necem horsi.
kubikula
Děkuji a vyplatí se to? Mělo by to normálně vše fungovat? A nebo jsem ještě přemýšlel nad Sapphire Radeon RX 6700 XT PULSE 12GB GDDR6 ale je to od AMD a nevím zda by to nedělalo nějaký bordel nebo něco. Vážně se nevýznám v pc takže netuším jakou byste mi doporučil vy? Děkuji
- asi nedoporucil, maximum co muzes dat do toho pc je 4070 pak uz tezce nestiha CPU, nevim kolik do toho muzes nalit penez, klukovi dosnesl jezisek prave zminenou 4070 a maximalni spokojenost. Predpokladam ze monitor mas jen Full HD a ne vice. Hlavne nekupuj 4060 s 16GB ta je extremne predrazena. AMD vetsinou vice zerou tak pokud se hraje hodne, tak te ta katra sezere na elektrine . Kolik mas nasetreno na grafiku? A kolik mas RAM v PC?
kubikula
Hele myslel jsem tak do 10 tisíc a ram mam zatím 16 ale rovnou bych koupil aspoň dalších 16 abych měl 32
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.