Nejste přihlášen/a.
Prosím o podrobnou radu, jak stolní počítač s pevným připojením internetu (O2) propojit s notebookem.Pokud možno bez kabelu.Vím jen, že musím nejdříve něco nastavit na stolním počítači a pak na notebooku.Jak a co ale už netuším.Pokud mi chcete pomoci, prosím o opravdu podrobné vysvětlení.Mám na obou PC operační systém XP.Předem díky za odpovědi a rady.
doplněno 18.04.09 16:10:Prosím Vás mám modem Huawei EchoLife HG 520i.Mohl by mi někdo podrobně poradit, jak připojit notebook Acer Aspire One k internetu.Díky.
A máš wifi router? Čili ta krabička od O2 má anténu? Když tam dáš notebook kabelem tak to tedy funguje?
pokud ntb není vykopávka tak má wifi a nic Ti nebrání připojit se, nastav si te krabičku s anténkou (default bývá wifi vypnutá) pak ntb a už to sviští. Doporučuji filtr MAC, skryté SSID a WPA2
doplněno 18.04.09 00:04:napiš přesně jaký model toho modemu máš
Mno modely Huawei se vyznačují především častými pády Wifi Signálu, ale pokud Vám nejde ani připojit nebude to tento případ.
Pomocí IP adresy routeru/modemu se připojte k nastavení a zkuste zjistit, zda router vůbec visílá Wifi. Zkoukneme nastavení
Authentication Method : Open system or Shared Key ( prostě připojení k wifi bez hesla. Zvolíme tuto volbu a tím zatím vyzkoušíme funkčnost. Pokud nám to pošlape, tak pozdeji zaheslujeme sít WEP KEYem. )
Wireless Mode : Auto ( nevím nic o notebooku a tak dáme auto )
Channel : Auto
SSID : (sem dáme název sítě)
MAC Access Mode: disabled ( neznáme zatím MAC adresu sítě)
Allow anonymous?: NO
AP Mode: AP only
Enable the DHCP Server? : YES
Domain Namejméno domény)
IP Pool Starting Address:192.168.1.2.
IP Pool Ending Address:192.168.1.254
-
a teď Notebook:
Pravým klikneme na Místa v Síti, Vlastnosti, Zvolíme připojení a ve vlastnostech zvolíme vše na auto.
Zapneme Radio ( Wifi u notebooku) a zkusíme
Vy jste mi to popsal sice velmi podrobně, ale já z toho bohužel nejsem moudrá.Hned na začátku nevím , kde zjistit IP adresu routeru.Jsem prostě ztracený případ.
To by mělo být uvedeno v průvodním listě k routeru. Pokud ne, zkuste do vyhledávače zadat 192.168.1.1
odenterujte a uvidítě
napíšeš tu adresu do prohlížeče http://10.0.0.138 nebo http://192.168.1.1 to jsou nejčastější adresy, nicméně je to napsané v manuálu nebo přímo na routeru, heslo taky, nalepené na routeru nebo v manuálu
Tak teď nechápu kde a co děláš.
Pokud ti jde o přihlášení do routeru tak tam o žádné wep nejde, tam bude jméno admin a heslo nejspíš admin nebo 1234 nebo tak podobně
Vidím,že se dost snažíte.Tazatelce poradím jenom jedno:obraťte se nanějakého počítačového nadšence ve svém okolí.
Kdybychom měli v okolí nadšence, tak se s tím netrápím sama...Ale bohužel nemáme, bydlím na samotě u lesa.
Myslim si ze to bude v advanced, popřípadě basic- nevim jak je tam menu. Hledej polozku jako wireless lan, wlan nebo wifi
Našla jsem wireless lan, a je tam toto:
Wireless Lan
Access Point dej enable,
Chanel ID, nu buď nech automatiku, ale raději to mam natvrdo- kanal na kterém bude tvá síť
ssid number dej 1
ssid je název sítě, místo internet si tam dej nějakej svuj název aby jsi ji poznala
broadcast ssid nech na enable, je to skrytí názvu sítě, někteří klienti wifi s tím mají problémy
Authentication Type dej WPA pokud tam je (druh šifrování), ukáže se ti Pre shared key a tam dáš heslo kterym se budeš přihlašovat do sítě (heslo k šifrování když to tak řeknu)
jinak to nech, pokud bude problém s připojením tak to poslední- s tim heslem dej na open nebo none, nevim jak to tam bude, aby to bylo bez hesla a zkus to nejdříve bez hesla, nebo zkus rovnou přepínat jednotlivá šifrování
Tak jsem to zkoušela a úplně přestal jít internet.Nevím co jsem udělala špatně a pak to zase šlo.Bohužel to nastavení co jsem tam zadala je pryč a je tam zase to původní, jak je tady výše.
Internet s tim nemá co dělat, maximálně při restartu ti chvíli nešel...pokud jsi to potvrdila tim submit tak nevidim důvod proč by se to neuložilo...jak jsi postupovala?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.