Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flash disk nelze spustit

Od: ork® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, měl jsem zálohu na USB flash disku. Včera ještě normálně fungoval a dnes nelze připojit. Mám zahájit formátování. Nerad bych přišel o data na něm. Je nějaká možnost z něj data dostat? Flashku mám několik let..

doplněno 13.03.24 17:43:

Nelze mi bohužel nic. Vždy když disk zapojím do USB tak mi to napíše že před použitím musí být naformátován. A po té se tváří jako prázdný. Recuvu jsem si stáhnul, ale taky se nepřipojí.Mám obavu to formátovat..?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Formát problém není, jde to vydolovat recuvou apod. Jen se po formátu nesmí nic nového zapisovat. Pomoct by mohl jako první řešení i nějaký nástroj na opravu filesystému - nějaký partition manažer apod(znám jen nástroje pro linux, takže konkrétně neporadím). Jen musím podotknout,že flešky jsou bezkonkurenčně snad nejméně spolehlivé média. Vhodné max tak na přenos...
doplněno 13.03.24 16:29: Jo a samozřejmě nejpravděpodobnější je, že prostě odešel...

hodnocení

1x
Bohužel spotřební zboží.
Odešel do elektronkového nebe.
Pokud spustíte formátování okamžitě přijdete o všechny data.
Jedině specializovaná firma a to ještě s 0000% jistotou.

hodnocení

0x

"Nelze připojit" znamená konkrétně co?

Teď už víte, že na flešku se nezálohuje. A osobně odhaduji, že to nebyla záloha v pravém smyslu toho termínu, ale jen nakopírované soubory, je tak?

Po formátu lze zkusit zde zmíněnou Recuvu, ale výsledky nemusí být stoprocentní.

ork®
hodnocení

Ano, jak píšete, nešlo o zálohu, jen o věci které jsem potřeboval mít při sobě v každém pc, a dlouho měl.
Je nějaká šance to z flash dostat?

aaa
hodnocení

0x

Máš smolíka. Nyní již víš sice, že se má zálohovat co nejvíc, na co možná různý média, ale zapomněl jsi na jedno- na flash disky se nezálohuje, co je důležitý. *nevi* Zkus Rekuvu.

111®
hodnocení

0x

jíná fleška je OK? nejde v žádném USB portu?

ork®
hodnocení

nejde bohužel

111®
hodnocení

0x

a nemáš vypnuto napájení USB v BIOSu? když ti nejde žádná fleška?

ork®
hodnocení

Pardon jedou všechny flashky. jen tato ne, z ničeho nic

111®
hodnocení

0x

a zkusil jsi na jiném PC?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]