Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc nejde acer extensa 5220?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 15 změna:

po delsí dobe jsem chtěl zapnout notas a nejde, najede bios a pak kousek win a vypne, v biosu byl spatný čas, asi baterie je ko, nesvítí kontrolka nabíjení baterie..notas nenajede ani pri odpojené baterce na zdroj...dát novou baterii nebo ještě něco jiného zkusit? diky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Baterkou to nebude. Přesně tento stroj jsem měl taky a běžel v pohodě i s vytaženou baterkou. Zkoušel jsem i místo 19V zdroje zapojit přímo 12V autobaterii a taky v pohodě fungoval, takže v baterce bych problém nehledal - není nutná k běhu.
Stejně tak bych problém neviděl ani ve starém BIOSu nebo v datumu, když s tímto BIOSem dřív normálně fungoval a systém mi na všech strojích naběhl i se špatným datem a časem.

111®
hodnocení

2x

zkusil bych jít znovu do BIOS a kromně data nastavil BIOS do Default. může být v pastavu. Pak bych zkusil spusti a když selže, zkusil bych nouzový režim.

tady jsem k tomu nco našel:

hodnocení

0x

základem bude výměna CMOS baterie - ta pokud neudrží čas, může mít vliv na zapínání OS. Nedivil bych se, pokud nebude mít v původní verzi ovladače na stávající HW - tj. nejprve vyměnit baterii a hned nato aktualizovat BIOS

- souhlasim s baterii, upgrade BIOSu je zbytecny.

v mé teorii nemá starý BIOS ovladače na SSD

hodnocení

a je nejaký duvod proc se notas nespustí bez baterie tj pokud je pripojen zdroj? Normalne nabehne bios, pak kousek win a hned vypne...abych nekupoval baterii a byla treba závada v elektronice notasu? (je to starý notas a mám ho jen na diagnstiku auta)

pred vypnutím win problikne kratce modrá obrazovka : byly zjisteny potíze...stop :0x0000007B

v biosu jsem datum upravil, pri pripojení zdroje drzí datum...ale pokud odpojím zdroj tak datum jiz nedrzí

acer extensa 5220 , notas normálně fungoval, obcas jsem ho jen dobil a ted práve lezel ladem dost dlouho...

diky

lll
Nech ho napojený na zdroji dlouho, den nebo dva, nebo i týden, většinou se trochu dobije CMOS baterka, zkoušej ho za dva dny zapnout, stalo se mi podobné, po dvou dnech začal normálně startovat, a po týdnu už držel i čas.

hodnocení

i pri nouzovém rezimu win vypne...takze to bude asi na odpis..:)?

111®
11.03.24 11:51

nezoufej

hodnocení

v biosu jsem nastavil Sata mode z AHCI na IDE mode a win xp jiz normálně nastartuje..tak ted jeste vyřešit napájení :

možnosti napájení ukazuje v okně měřič napájení 48 % pokud baterii vyjmu je tam že není..

led kontrolka nabíjení ale nesvítí...nenabíjí a bez zdroje nefunguje nic

mam tedy koupit novou baterii nebo je ještě nejaký fíg jak to zjistit zda je opravdu vadná baterie nebo je vadný obvod nabíjení v notasu?

Samozřejmě i cmos baterii vyměním-snad se podarí to rozebrat..:) asi cmos baterii nejdříve vyměmit?

děkuji všem..:)

jm
Teď nemám čas to na mobilu hledat. Mám doma extensa 2540, s vadným monitorem. Vyndal jsem si disk a ramky, zbytek můžu poslat... Myslím to bylo stejný, jen jiný procesor... Zkuste se mrknout
Případně interní poštou mne kontaktujte... Na @jmlc

111®
hodnocení

0x
No vidíš že se zadarilo

hodnocení

díky všem za odpovedi...shrnu to :acer extensa 5220 XP, který používám jen na diagnostiku auta. vždy jsem ho nabíjel jednou za nějaký čas aby baterka byla ok...při posledním takovém nabíjení jsem zastrčil zdroj a pak jsem zjistil že nenabíjí - oranzová led nesvítila a divné že se spustil ventilátor...tak jsem to zapl a nenaběhl vin, bios neudrzel nastavení, v biosu jsem udelal nastavení Sata mode z AHCI na IDE mode pak jiz vse nabehne a funguje, bios neudržel nastavení, cmos baterka vymenena, uz udrzi nastavení, ale nedobíj baterku ani nejede na baterku jen na zdroj. Přitom v dlouhých intervalech bliká led nabíjení, ani po 2 dnech na zdroji se nic nezměnilo...dle sw bat nabito na 48 procent, ale proste bez zdroje nejede...takže notas jede ale jen na zdroj.. ted mám otázku zda koupit novou baterku nebo se na to vykaslat? Protoze muze byt vada na desce uvnitr...?diky
jm
Zákon vám umožňuje nakoupit přes internet vyzkoušet a případně vrátit.

111®
hodnocení

0x
Zkusil bych se poptal v servisu jestli nemaji zkusebni baterku, pripadne kolik by vyzkouseni stálo. Jinak je tezko radit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]