Nejste přihlášen/a.
po delsí dobe jsem chtěl zapnout notas a nejde, najede bios a pak kousek win a vypne, v biosu byl spatný čas, asi baterie je ko, nesvítí kontrolka nabíjení baterie..notas nenajede ani pri odpojené baterce na zdroj...dát novou baterii nebo ještě něco jiného zkusit? diky
zkusil bych jít znovu do BIOS a kromně data nastavil BIOS do Default. může být v pastavu. Pak bych zkusil spusti a když selže, zkusil bych nouzový režim.
tady jsem k tomu nco našel:
základem bude výměna CMOS baterie - ta pokud neudrží čas, může mít vliv na zapínání OS. Nedivil bych se, pokud nebude mít v původní verzi ovladače na stávající HW - tj. nejprve vyměnit baterii a hned nato aktualizovat BIOS
a je nejaký duvod proc se notas nespustí bez baterie tj pokud je pripojen zdroj? Normalne nabehne bios, pak kousek win a hned vypne...abych nekupoval baterii a byla treba závada v elektronice notasu? (je to starý notas a mám ho jen na diagnstiku auta)
pred vypnutím win problikne kratce modrá obrazovka : byly zjisteny potíze...stop :0x0000007B
v biosu jsem datum upravil, pri pripojení zdroje drzí datum...ale pokud odpojím zdroj tak datum jiz nedrzí
acer extensa 5220 , notas normálně fungoval, obcas jsem ho jen dobil a ted práve lezel ladem dost dlouho...
diky
v biosu jsem nastavil Sata mode z AHCI na IDE mode a win xp jiz normálně nastartuje..tak ted jeste vyřešit napájení :
možnosti napájení ukazuje v okně měřič napájení 48 % pokud baterii vyjmu je tam že není..
led kontrolka nabíjení ale nesvítí...nenabíjí a bez zdroje nefunguje nic
mam tedy koupit novou baterii nebo je ještě nejaký fíg jak to zjistit zda je opravdu vadná baterie nebo je vadný obvod nabíjení v notasu?
Samozřejmě i cmos baterii vyměním-snad se podarí to rozebrat.. asi cmos baterii nejdříve vyměmit?
děkuji všem..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.