Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba pc do 45k+-

Od: guwienko® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den sestavuji si PC do 45+-tisíc a chtěl bych zhodnocení a váš názor , stousto sestavou bych neměl zcela žadné mikrolagy necelých 2% bottleneck

Vyber si z 9 prod/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x
Za ty prachy jsem před Vánoci poskládal PC s RTX 4070 Ti. Jestli to má být na hry tak začni od grafiky a ne kdoví čeho...
hodnocení

Jo, RTX 4070 Ti je otázkou, jaký procesor byl v tom. Karta RTX 4070 Ti je natolik výkonná, že na ni stávající procesory ještě nejsou dostatečně stabilní, aby zvládly takový nápor výkonu. Pokud jde o stavbu počítače, chtěl jsem postavit něco, co bude stabilní, plynule fungovat bez mikrolagů a udržet se při provozu na teplotách maximálně 60 stupňů Celsia.”

hodnocení

Postavit v aktuální době něco za tuhle cenovku je docela boj.

hodnocení

Ale máte pravdu ze by tam mohla byt i pouhá 4070 ze by tam pasovala asi vice
hodnocení

Nebo šahnout po AMD :)
hodnocení

Radeon RX 7800 XT je o něco lepší jak rtx 4060Ti , taky možnost
mathew
Procesor jsem k tomu vzal i5 14600KF a nemá co dělat. Takže fakt nevím, kde bereš to, že k tomu žádný procesor není. Možná by to chtělo méně koukat na umělé testy a více na reálná videa, kde někdo hraje to co chceš.
hodnocení

To ja nepsal že ktomu žádný procesor není.

hodnocení

2x

Já bych ubral na procíku a přidal na GPU pokud teda není jiný využití pro těch 16ct jader.

lexa
hodnocení

2x

Snad všechno špatně. V prvé řadě k čemu ho chceš?

Procesor je přepal, k takovému procesoru se běžně bere 4090, jestli chceš něco na hry, tak stačí Ryzen 7 5800X3D(v některých případech je i lepší)

Grafiku minimálně 4070 super

Základní deska není špatná, ale osobně bych bral MSI MAG B650 TOMAHAWK

Otřesné ramky, navíc jen 16(v dnešní době to ještě tak nějak stačí, ale je lepší už vzít 32) třeba tyto Lexar ARES RGB 32GB nebo G.Skill FLARE X5 32GB

Zdroj taky není zrovna dvakrát dobrý, třeba tenhle Be quiet! Pure Power 12 M - 850W je mnohem modernější, od lepšího výrobce a o 5 let delší zárukou

SSD taky špatná volba, rvát 3. gen. do desky co podporuje 4. Kingston SSD KC3000 je 2x rychlejší a stojí zhruba stejně, ale nechápu k čemu chcete 500 ssd, to už rovnou vemte 1-2t přijde vám to výhodněji.

Jen podotýkám bral jsem to jako HERNÍ sestavu, protože jste se neobtěžoval uvést, k čemu bude...

hodnocení

Nemá být právě primárně herní

hodnocení

1x

Bud je to vtip nebo o tom vubec nic nevis, ta sestava je od zacatku do konce spatna. Radeji oslov nekoho na CZC nebo se podivej na jejich sestavy, ten paskvil za 45 nedava v nicem smysl.

hodnocení

Víc to rozveď. Rád si poslechnu názor, co je na tom takový paskvil.”

rozvedu, az mi posles link kde doporucujou tu grafickou kartu nebo kde doporucujou ten procesor co jsis vybral.

hodnocení

Na 4K 7% bottleneck je velmi dobrý výsledek

- ja se obavam ze ty moc veris teoriim o uzkem miste ( netvrdim ze neni ), realita je trosku jina, ja myslim ze vysrtizlivis, uz kdyz se podivas na srovnani disku kdy jeden ma 500MB/s a druhy 3500 MB/s bude ten NVME disk 7x rychlejsi? bude 3x rychlejsi? ani omylem ale papirove ano a v nejakem syntetickem testu mozna, v realu uplny nesmysl. A ta tvoje sestava kdyz to hodne zjednodusim samozrejme fungovat bude, ale za stejne penize jina bude mit o 30-40% FPS vice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]