Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s novým PC zakoupeným přes Alza - HELP

Od: rhadley*

Zdravím všechny,

obracím se na vás s prosbou o radu ohledně problému, se kterým se potýkám s novým PC. Zakoupil jsem si ho přes Alzu a hned po připojení, zapnutí a nainstalování operačního systému Windows jsem začal mít problémy. Objevují se modré obrazovky, a to jak při práci, tak i při hraní her. Navíc jsem si všiml drobných mikrolagů během hraní.

Jsem přesvědčen, že se jedná o hardware nebo softwarový problém. Máte prosím někdo zkušenost s podobnými situacemi? Jak bych mohl tento problém vyřešit?

Děkuji za každou radu či doporučení.

Problémy s novým PC zakoupeným přes Alza - HELP
Problémy s novým PC zakoupeným přes Alza - HELP #2
Problémy s novým PC zakoupeným přes Alza - HELP #3

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Hned po zakoupení problémy... takže REKLAMACE, co jiného.
rhadley*
hodnocení

Je to no :/

Nezoufej! Pokud máš sekundární zařízení doma, tak nainstaluj nástroj Rufus a připoj USB flash disk k počítači. Poté nastav ISO obraz v sekci výběr bootu. V sekci oddíl a typ cílového systému vyber GPT. Jako cílový systém uveď UEFI (ne CSM) a nakonec vyber FAT32 (výchozí souborový systém). ( tohle fakt na reklamaci není)

rhadley*
hodnocení

Ten PC mi běží, takže tu práci mohu udělat klidně na něm, ale občas se objevují ty blue screeny... Máš Discord nebo jinou platformu, abys mi s tím mohl pomoci? Nejsem moc znalec v těchto věcech :D Samozřejmě jsem ochoten ti za to zaplatit, ale prostě chci, aby to fungovalo... Díky moc za pomoc!

Klidně ti stím pomůžu přes teamviewer , ale napiš mi jméno na discordu

hodnocení

0x

O nic závažného se nejedná. Tuhle chybu jsem měl také. Zde přidávám odkaz na řešení problému: Selhání kontroly /... Jestli jste obdržel počítač již s předinstalovaným operačním systémem, doporučuji provést čistou instalaci Windows z flash disku.

rhadley*
hodnocení

Já to zkoušel přes tovární nastavení a né nikoliv přes USB flash disk no

rhadley*
hodnocení

Přes co mám vytvořit ten soubor? Přes tu druhou možnost a nebo tu třetí, že edice odemkne na základě mého kódu Product Key

A prováděl jsi čistou instalaci? Je to opravdu jednoduché. Na YouTube najdete několik návodů, které vám krok za krokem ukážou, jak na to (

youtu.be/... )

hodnocení

0x

zdravím ,

kdo ti instaloval windows?

rhadley*
hodnocení

To už bylo předinstalované od Alzy. Kupoval jsem to jako set, takže jsem ho jen zapnul a prolítnul jsem instlačku windowsu a jen prostě pak už instaloval věci jakožto, discord, steam, rockstar launchery atd atd ... zde posílám link na ten PC
alza.cz/...

Hele, chci ti ušetřit čas a peníze , udělej prostě to co ti píšu , Oukej? *palec*

rhadley*
hodnocení

Ono to jede úplně suprově, že třeba 180FPS v GTA V, ale jen ty mikrolagy a ty blue screeny zlobí no :(

Písmenkovaním se k ničemu nedopracuješ.

rhadley*
hodnocení

Dobře, takže to zkusím znovu a doufám, že tentokrát to vyjde... Po úspěšné instalaci Windows 11, co bych měl udělat dál? Mohl bys mi prosím poskytnout seznam ovladačů, které bych měl nainstalovat pro můj PC? Z téhož odkazu, který jsem ti poslal? Můžeš rozpoznat, které konkrétní ovladače by měly být nainstalovány?

Hele, tak tedy začneš tím, že provedeš čistou instalaci. Lidi z Alzy také mohli stáhnout nějaké špatné drivery nebo prostě něco posrali, a proto to zlobí. Jakmile dokončíš čistou instalaci a už se ti to promítne do přivítací obrazovky, Windows si kompletně sám stáhne všechny aktualizace a drivery. Ty, které ti budou chybět, můžeš najít takto:

Stiskni klávesovou zkratku Windows + R.

Do otevřeného okna napiš msinfo32 a stiskni Enter.

V informacích o systému hledej sekci s drivery a podle specifikací, které jsou tam vypsány, dohledej je od výrobce na internetových stránkách.

Nic složitého!

rhadley*
hodnocení

Dobře, tak začneme teda tím Rufusem :D Mám to tedy takhle správně? prnt.sc/...

Ano, začněme tím odkazem, který jsem posílal. Pokud jsi úplný laik a děláš to poprvé, doporučuji postupovat podle videa nebo si přečíst text, který jsem už psal výše.

Přidej si mě na discordu nick : KVJS_
rhadley*
hodnocení

Musíš ty mě :/ .. já se tam jmenuji: rhadley
Protože mi to píše, že nepříjímáš žádost :D

a123bcd
hodnocení

0x
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
MEMORY_MANAGEMENT
FAULT_IN_NONPAGED_AREA
m.zive.cz/...
answers.microsoft.com/...
easeus.com/...
Vy vidíte špatně a nerozumíte angličtině

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]