Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
obracím se na vás s prosbou o radu ohledně problému, se kterým se potýkám s novým PC. Zakoupil jsem si ho přes Alzu a hned po připojení, zapnutí a nainstalování operačního systému Windows jsem začal mít problémy. Objevují se modré obrazovky, a to jak při práci, tak i při hraní her. Navíc jsem si všiml drobných mikrolagů během hraní.
Jsem přesvědčen, že se jedná o hardware nebo softwarový problém. Máte prosím někdo zkušenost s podobnými situacemi? Jak bych mohl tento problém vyřešit?
Děkuji za každou radu či doporučení.
Nezoufej! Pokud máš sekundární zařízení doma, tak nainstaluj nástroj Rufus a připoj USB flash disk k počítači. Poté nastav ISO obraz v sekci výběr bootu. V sekci oddíl a typ cílového systému vyber GPT. Jako cílový systém uveď UEFI (ne CSM) a nakonec vyber FAT32 (výchozí souborový systém). ( tohle fakt na reklamaci není)
O nic závažného se nejedná. Tuhle chybu jsem měl také. Zde přidávám odkaz na řešení problému: Selhání kontroly /... Jestli jste obdržel počítač již s předinstalovaným operačním systémem, doporučuji provést čistou instalaci Windows z flash disku.
To už bylo předinstalované od Alzy. Kupoval jsem to jako set, takže jsem ho jen zapnul a prolítnul jsem instlačku windowsu a jen prostě pak už instaloval věci jakožto, discord, steam, rockstar launchery atd atd ... zde posílám link na ten PC
alza.cz/...
Dobře, takže to zkusím znovu a doufám, že tentokrát to vyjde... Po úspěšné instalaci Windows 11, co bych měl udělat dál? Mohl bys mi prosím poskytnout seznam ovladačů, které bych měl nainstalovat pro můj PC? Z téhož odkazu, který jsem ti poslal? Můžeš rozpoznat, které konkrétní ovladače by měly být nainstalovány?
Hele, tak tedy začneš tím, že provedeš čistou instalaci. Lidi z Alzy také mohli stáhnout nějaké špatné drivery nebo prostě něco posrali, a proto to zlobí. Jakmile dokončíš čistou instalaci a už se ti to promítne do přivítací obrazovky, Windows si kompletně sám stáhne všechny aktualizace a drivery. Ty, které ti budou chybět, můžeš najít takto:
Stiskni klávesovou zkratku Windows + R.
Do otevřeného okna napiš msinfo32 a stiskni Enter.
V informacích o systému hledej sekci s drivery a podle specifikací, které jsou tam vypsány, dohledej je od výrobce na internetových stránkách.
Nic složitého!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.