Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MS Word - konec stránky?

Od: jenjdukolem odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

řeším takový problém. Píšu návod k zařízení ve wordu, resp. edituju starší na novou zakázku. Jeden odstavec mi v dané stránce končí "předčasně" - tzn. ještě bylo místo na tak 6 řádků, ale dál už mě to "nepustí" a další text se zobrazuje na další stránce, což nechci. Když dám zobrazit skryté znaky formátování, tak se mi v těch "prázdných řádcích" nic nezobrazuje - ani konec stránky, ani ty prázdné řádky (ikdyž do zápatí daleko). Přikládám i výstřižek (jedná se samozřejmě o tu levou stránku, na pravé je vše OK). Nemá prosím někdo radu jak to vyřešit? Díky

MS Word - konec stránky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To Tomask. To by prave videl v netisknutelnych znacich.

-

Podivej se do nastavani odstavcu - vyhledej paragraf setting (v anglicke verzi, cesky predpokladam to bude neco s nazvem odstavce), nebo to najdes na zalozce Home, oddil Parahraph a kliknout na malou sipcicku v pravem dolnim rohu..

A tam se v nastaveni Line and Page breaks (nebo neco obdobneho v ceske verzi) mrkni, zda nahodou nemas zaskrtle volby Page break before nebo Keep with next.

To jsou volby, ktere upravuji chovani odstavcu pri prechodu na dalsi stranky.

A pozor, funguje to jak na cely dokument, tak ale i pro jednotlive odstavce, takze pokud se ti tak chova cely dokument, pak ctrl+a (vybere cely dokument) a pak to zmenit.

jenjdukolem
hodnocení

Bylo zaškrtlé to "keep with next" neboli "svázat s následujícím". Děkuju

hodnocení

0x

Nejjednodužší řešení bývá správné, nemáte tam náhodou odentrované řádky?

mll
hodnocení

0x

Vše, co mě napadá, by se týkalo až konce odstavce (často bývá neviditelný konec oddílu nebo konec sloupce (i při zobrazení neviditelných znaků), pokud vyjdou na konec řádku; to se odhalí celkem snadno, když se ví, co se má hledat), ale když to takhle přeruší text v odstavci, tak opravdu nevím. To by buď musely být nějaké okraje (ovšem na sousední stránce je vidět text až k zápatí) nebo hranice textu, nebo obtékání nějakého objektu, který neni vidět (třeba bílá čára nebo bílý obdélník).

Někdy taky pomáhá word ukončit a znova spustit, text se pak přesype správně, už jsem se s tím taky setkal.

hodnocení

0x

Formát odstavce - mezera za odstavcem ...

Taky pomáhá "zobrazit neviditelný text" ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]