Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB flash disk

Od: jg® odpovědí: 6 změna:

Běžně jsem nahrával z TV (satel. přijímače) pořady na USB flash. Ovšem až do té doby, než jsem vymazal všechny soubory co byly na flash disku. Nyní lze nahrávat a přehrávat na flashce pouze na PC. Na TV nelze spustit ani nahrávat. Systém souborů je exFAT. Co s tím? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zformátuj ji v TV, ve kterém ji používáš. Případně můžeš naformátovat v NTFS

ml1
hodnocení

3x

Pokud byla zformátovaná na exfat (a předtím třeba na FAT32), tak to by vysvětlovalo.

S exfat jsou obecně problémy, nebývá tolik podporovaný (a i windows s ním míval problémy). Dost možná ho TV nepodporuje. Nejlepší je flešku naformátovat přímo v tom zařízení, teda v televizi.

hodnocení

1x

Mám stejnou zkušenost se set top boxem, na kterém nahrávám na kartu. Spolehlivě funguje jen stará karta, která má výchozí formát FAT, přeformátovaná na NTFS. Nové SDXC karty s výchozím formátem exFAT nejdou přeformátovat. Zformátujte ji na satelitu, jestli vám to půjde.

Proč by proboha nešla přeformátovat? Můžete samozřejmě použít jakýkoliv filesystém.

@libor007: Obvykle se to děje proto, že zařízení nebo systém, ve kterém ji zkouší formátovat, exFAT nezná.

hodnocení

0x
V návodu k zařízení by měl být podporovaný souborový systém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]