Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komprimovaná foto

Od: tomas1994 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,
potřebuji emailem zaslat komprimovanou fotku mého občanského průkazu o velikosti alespoň 1 MB. Když OP vyfotím klasicky telefonem a poté pošlu, má foto okolo 80 kb a ani nevím, jestli je komprimované. Nevím si rady. Poraďte mi někdo, prosím.

Děkuji moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

4x

> Provide us with uncompressed photo. Make sure that the size of the sent file exceeds 1 MB

To zní jako běžný začátek nigerijského podvodu.

80KB je dostatečná kvalita na vyčtení základních údajů z občanky, např. pro účely rezervace apod.

1MB+ je už kvalita na solidní reprodukci občanky na barevné laserovce pro účely podvodu ukradenou identitou.

hodnocení

0x

Každá fotka ve formátu JPG je komprimovaná. Kvalitu můžeš nastavt v "nastavení fotoaparátu", jsou tam možnosti Vysoká, Normální, Nízká. Soudím, že tam máš nastavenou nízkou kvalitu, pak je výsledný soubor velmi malý. A pozor, pokud to budeš posílat Messengerem, tak ten kvalitu sníží aby se soubor zmenšil.

hodnocení

0x

Kdo proboha chce minimálně 1MB? Dávat dolní limit je úplně k ničemu, nezaručuje to čitelnost ani nízkou kompresi. Fotky můžou být velké a zároveň úplně k ničemu.

Jinak jestli má velikost 80kb tak je určitě komprimovaná ale nějakou formu komprese mají veškeré běžné formáty.

Co to je za telefon? 80kb je dost málo na fotku v dnešní době, leda že by tam byla nastavená opravdu nejnižší možná kvalita

Ona je černobílá fotka ... stupně šedi.

hodnocení

0x
Buď máš nastavenu vysokou(přehnaně silnou) kompresi nebo malé rozlišení v aplikaci fotoaparát - lze zjistit v galerii ve vlastnostech fotek nebo to zkomprimuje emailový klient. 80kb je ale tak či tak velmi nízká velikost souboru.

tomas1994
hodnocení

Omlouvám se za chybu. Mám komprimovanou fotku ale potřebuji z ní udělat nekomprimovanou. Když ji vyfotím mobilem (Samsung Galaxy S20), tak má sice 3,18 MB ale když ji poté pošlu kamarádovi do chatu na Facebook a poté si jí uložím do notebooku, tak má pouze 78,4 kB.

A poslat přímo z mobilu nejde, respektive jde ale nejde potom otevřít ten soubor.

Pro představu mi přišel tento meil : Provide us with uncompressed photo. Make sure that the size of the sent file exceeds 1 MB.

Díky za pomoc

Přešti si co jsem psal v první odpovědi - Facebook fotky zmenší a zkomprimuje až k nečitelnosti, musíš použít jiný způsob odeslání.

To by mne zajímalo k čemu odpověď je, když si ji nepřečteš !

Odkud je to oznámení o tom, že máš poskytnout minimálně 1 MB? Pro představu...

A ano, messenger z toho udělá fotku kalkulačkou.

jk2021

Z komprimované fotky nekomprimovanou už neuděláte, protože komprimace = odstranění "přebytečných" dat. Jedině fotku vyfotit ve fromátu RAW - obsahuje všechna data ze snímače fotoaparátu = hodně velký soubor, i některé dnešní mobily to umí, ale digitální fotoaparáty tu možnost mají snad všechny.

Ovšem napadlo mě také , že onou nekomprimovanou fotkou mohou ve skutečnosti myslet originální jpg (který je ve skutečnosti komprimovaný) nestažený z nějaké sociální sítě/neprohnaný skrz nějakou mesenger aplikaci, která už tak komprimovaný soubor zkomprimuje do totálního extrému.

jk2021: na 100% to tak je, ty ostatní dohady jsou k ničemu

Že bych někde po fb posílal fotku občanky...

Ale jo, občas mi taky kolega v rychlosti pošle nějaký takový dokument messengerem, musím pak hodně zapojit fantazii abych si domyslel co tam vlastně je

ml1

Nechybí v té větě not

Make sure that the size of the sent file dont exceeds 1 MB.

by mi dávalo větší logiku. Tak pokud jde jen o velikost, tak to uložte jako png, data se tam sice nedoplní, ale větší to určitě bude.

Ještě drobná poznámka, co se tu bavíme, jde o ztrátovou kompresi, png používá bezeztrátovou kompresi (ale když předtím to bylo jpeg, tak ty ztáty nenahradí), pokud by šlo o nekomprimovaná data, tak jedině uložit do BMP, ale to je spíš zvrflost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]