Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpřístupnit disk

Od: bolevec® odpovědí: 5 změna:

Pod W10 jsem dal vytvořit zálohu pro obnovení. Použil jsem externí disk. Poté jsem z hrůzou zjistil, že si operační systém na externím disku vytvořil FAT 32 sekci kam uložil záložní soubory pro obnovení a zněpřístupnil mi zbytek HDD. Co a v jakém SW mám dělat abych klidně FAT 32 sekci smazal a hlavně zpřístupnil data. Jedná se o disk 4TB

Jak zpřístupnit disk

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To bude problém, myslím že je nový oddíl vytvořený tam, kde byl původní oddíl s daty (který to nejprve smazalo) a tedy prvních pár GB disku bude již přepsaných bez šance na obnovu. Zbytek by mohl jít obnovit přes specializovaný program (já používám GetDataBack), nebo ještě lépe svěřit to specializované firmě, pokud šlo o velmi důležitá data. Ale ta zase máte určitě zálohovaná i jinde, že? Protože záchrana dat může stát klidně několik tisíc.
Žádná jednoduchá obnova typu smazání oddílu a vytvoření nového neexistuje.

hodnocení

0x

A co jste čekal? Chtěl jste zálohu - máte zálohu.

Správce disků (diskmgmt.msc)

Rozšířit svazek / Zmenšit svazek nefunguje?

O který z těch disků se jedná? Disk 2 nebo Disk 3?

Měl by to být Disk 3, nepřidělený oddíl lze zformátovat (přijdete o data) a přidělit mu písmenko.

01.03.24 18:05
hodnocení

o hdd 3

Pod W10 jsem dal vytvořit zálohu pro obnovení. Použil jsem externí disk. ... Co a v jakém SW mám dělat abych klidně FAT 32 sekci smazal a hlavně zpřístupnil data. Jedná se o disk 4TB

Jaký přesně jste dělal zálohu? Pomocí Historie souborů?

Správce disků: Přidělený oddíl lze smazat (přijdete o zálohu), nepřidělený oddíl lze zformátovat (přijdete o data) a přidělit mu písmenko.

Zpřístupnil data:

Rozumím správně, že jste měl na disku data, která chcete vydolovat zpět? Musíte správně položit otázku.

viz nahoře mikihans - malá naděje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]