Nejste přihlášen/a.
Je mi 56 let, trávím desítky hodin denně před monitorem počítače, v poslední době pociťuji lehké točení hlavy, hlavně po ránu... může to mít spojitost? Pomůže čaj z meduňky na zklidnění? děkuji za rady, jak to řešíte...
Já se zeptám, nosíte brýle? Máte k počítači speciální? Brýle na blízko, na čtení-monitor je dále než kniha. Na dálku-monitor je blíž. Je potřeba kompromis, jinak je problém. Už ale máte věk na to, aby vás viděl oční lékař Jesti se vám k němu moc nechce a chcete si brýle zafinancovat sám, zajděte za optikem. Vyšetří, změří, vyrobí. Jaké máte sezení? Máte dobrou židli? Máte nohy opřené o zem? Tohle všechno může způsobit nepříjemnosti, jaké popisujete.
Pracovně trávím u počítače 7-10 hodin denně. Kompenzace - i během pracovního dne se snažím celý den nesedět, pauzy využít k chůzi, protažení se. Odpoledne se snažím sportovat nebo být venku a víkendy, dovolené to samé. Co se zklidnění týče asi záleží co na počítači děláte, jestli je to stresová práce nebo zábava. Já už se snažím večer před spaním nepracovat, protože mi to na spánek nedělá dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.