Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik hodin denně za počítačem?

Od: fr odpovědí: 8 změna:

Je mi 56 let, trávím desítky hodin denně před monitorem počítače, v poslední době pociťuji lehké točení hlavy, hlavně po ránu... může to mít spojitost? Pomůže čaj z meduňky na zklidnění? děkuji za rady, jak to řešíte...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jak stihnete desítky hodin denně? Jinak meduňka je spíš na spaní. Pro začátek bych omezil modré světlo. Mě se při soumraku pc přepne na teplotu něco pod 3000 kelvinů. To dost uleví očím. Jinak dále je potřeba dělat pauzy. A pokud to není v práci, tak pobyt u pc prostě omezit.

hodnocení

2x

Já se zeptám, nosíte brýle? Máte k počítači speciální? Brýle na blízko, na čtení-monitor je dále než kniha. Na dálku-monitor je blíž. Je potřeba kompromis, jinak je problém. Už ale máte věk na to, aby vás viděl oční lékař Jesti se vám k němu moc nechce a chcete si brýle zafinancovat sám, zajděte za optikem. Vyšetří, změří, vyrobí. *hej*Jaké máte sezení? Máte dobrou židli? Máte nohy opřené o zem? Tohle všechno může způsobit nepříjemnosti, jaké popisujete.

thetruth
hodnocení

1x

A Váš lékař na to řekl co?

01.03.24 06:56
hodnocení

1x
Větráš?

runner2
hodnocení

1x

Pracovně trávím u počítače 7-10 hodin denně. Kompenzace - i během pracovního dne se snažím celý den nesedět, pauzy využít k chůzi, protažení se. Odpoledne se snažím sportovat nebo být venku a víkendy, dovolené to samé. Co se zklidnění týče asi záleží co na počítači děláte, jestli je to stresová práce nebo zábava. Já už se snažím večer před spaním nepracovat, protože mi to na spánek nedělá dobře.

hodnocení

1x

Desítky hodin? To myslíš ty dvě celé a čtyři desetiny?

Po každé hodině sezení se jdi projít a zacvičit si nebo se protáhnout.. Ale to by se muselo chtít, no.

Taky je důležítý posez, horní hranu monitoru mít ve výši očí a prostě u PC nesedět zkroucenej jako když tě chytá infarkt.

vili
hodnocení

0x
Záda, krční páteř v prd.li...

mll
hodnocení

0x

Co bezpečnostní přestávky, doporučení se liší (5 minut po 10 minutách, 15 minut po 45 minutách a podobně), ale shodnou se na tom, že je potřeba nějaké dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]