Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook - připojení na wifi

Od: jirinoe® odpovědí: 8 změna:

dobrý den, nedaří se mi připojit zapůjčený notebook k své wifi? notebook cca 4roky starý, windows 10, jsem v paneláku, vidí všechny wifiny v okolí, ale tu mou tam nemám... jiné zařízení v bytě nemám problém (mobily, televize...) , kde by mohla býti chyba?

děkuji jiří

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkus přepnout router na jiný kanál.

111®
hodnocení

0x

v nastavení regionu tvého routeru, měla by tam být minimálně Evropa, když ne rovnou Česká republika. Ony různé regiony mají také různoý rozsah kanálů, takže ti klidně může vysílat třeba na kanále 13, který v česku není..

Naopak kanál 13 v ČR je, ale americké notebooky ho nemusí umět.

hodnocení

doplním svou otázku... internet a routr mám od t-mobile, takže asi je vše nadstavené, a notbook se normálně používal, měl jsem jej doma i na starém routru...

111®

jiná zařízení s ním komunikují? nebo wifinu nevidí nic..

hodnocení

vše ostatní - televize, mobily komunikují, vidí...

2024
hodnocení

0x
Zkontrolujte si (mimo jiné) také jestli router nemá WiFi 5GHz a NB neumí jen 2,4GHz, případně může být na routeru novější standard WiFi, který NB neumí. Pak je tedy třeba na routeru nastavit standard WiFi, který NB zvládne.

111®
hodnocení

0x

a nemáš skryté SSID? na routeru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]