Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení druhého WD Blue disku

Od: elisa24® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych připojit do PC druhý WD Blue disk, ale chybí tam místo na připojení. Existuje nějaká rozdvojka? Jak se případně jmenuje? Děkuji

Připojení druhého WD Blue disku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Vpravo vedle zakroužkovaného sata (pod ok)je další volný port. Jinak se dá pořídit karta se sata řadičem. Mimochodem chladič pěkně zasraný, chtělo by to pc vyfoukat vzduchem.
hodnocení

Děkuji. A není to potřeba připojit na dvě místa. Ten disk, co je tam teď, je zapojený na zakroužkovaných místech. U toho dole místo je, ale u toho vpravo ne, to nevadí? Ano, chystám se to vyfoukat.

hodnocení

Potřebuji tedy jen tenhle kabel?

alza.cz/...

Ten kabel na který se odkazuješ je pro přenos dat. Ten potřebuješ určitě.

Pak potřebuje pevný disk ještě napájecí kabel. Ten máš možná někde smotaný někde v těch drátech od zdroje. Podívej se na ty dva už připojené pevné disky a prohledej kabely od zdroje. Třeba tam najdeš ještě jeden volný. Když nenajdeš, tak se dá koupit buď rozbočka pro napájení SATA nebo redukce MOLEX na SATA.

mll

Jo přesně ten, možná by se našel levnějc, když jsem asi před rokem dělal čistku v kabelech (zdálo se mi, že nějak zlobí a uvědomil jsem si, že mám některé ještě z počátků SATA v počítačích tedy kolem roku 2005), kupoval jsem kus za 29 (napájení i data). Asi něco jako toto mironet.cz/... nebo toto mironet.cz/... 30 cm bohatě stačí (dělaji se až metrové). A redukce napájení mironet.cz/... nebo mironet.cz/... nebo mironet.cz/... a řada dalších.

Hlavně, že je volný řadič, doplnění řadiče by bylo horší, čipová krize sice pominula, ale ceny jsou stále docela vysoké a pod litr se nesežene (to přeháním, alza i suntech mají za pětibábu dvoukanálový a desetikanálový už stojí zase jen kolem dvou a ne kolem deseti tisíc).

hodnocení

2x

Prosím vás.

Rozdvojka jako do elektriky na kulmu a fén opravdu v tomto případě neexistuje.

Mám obavu o to, že byste se v tom zřejmě neměla hrabat, protože pokud myslíte, že je tam jeden disk napojen na dva konektory, tak to opravdu není. Vy ani nevidíte a nevíte, že tam máte disky dva, jeden pravděpodobně SSD 2,5" a druhý HDD 3,5". Chápu, že vám to nic neříká, ale prostě jsou tam dva disky připojeny na dva SATA konektory.

Takže: Pokud se v tom hodláte hrabat, něco si o tom nastudujte, fundamentální radu jsem vám dal.

V případě, že je to pro vás složité, svěřte to někomu znalému, což není vaší dehonestací, já taky například nevím, jak se provádí bypass srdce.

A mimochodem, co si představujete pod pojmem připojení disku? že tam zastčíte káble a bude to frčet? Tak to vás zklamu, musíte to ještě nastavit v takových banalitách jako je BIOS a správa disků.

doplněno 23.02.24 16:45:

Prostě to není jako píchnutí kulmy do zásuvky a hřeje...

doplněno 23.02.24 16:46:

Ještě doplním, že ty disky jsou tam vlastně fakticky tři, ještě optická mechanika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]