Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyby při instalaci Windows

Od: samurraj® odpovědí: 14 změna:

Ahoj, mám takový problém s počítačem. Můj PC je cca 13 let starý (Intel Core i7-2600 Sandy Bridge), deska ASUS P8P67-MPRO, HDD - Seagate Raptor, Grafika - Nvidia GTX 570, RAM 8GB DDR3 (před časem jsem tam dal dodatečně ještě další8GB, takže celkem 16GB)

Před těmi lety to byla špička :)

Jelikož začal poslední dobou zlobit disk a různě v něm šrotovalo a vše trvalo dlouhou dobu, říkal jsem si, že koupím SSD disk. Zakoupil jsem tedy 512GB Patriot. Původní HHD jsem odpojil a nový připojil. Na USB flashu jsem si připravil Bootovací Windows 10. V BIOSu nastavil tak, aby to bootovalo z USB flashky a režim místo IDE na AHCI. Vše OK, ale už při instalaci vznikly chyby v podobě toho, že se objevila modrá smrt a to několikrát. Nakonec se to nějak nainstalovat povedlo a normálně jsem se dostal do Windows, ale nyní vždy třeba po 3 minutách, zase modrá smrt s nápisem: KMODE Exception not Handling" a pořád takhle dokola. Je to tedy nějaká hardwarová chyba, ale čeho? Nebo prostě ta šunka nezvládá Windows 10?

Jo a ještě jedna věc. V BIOSu, když na první bootovací místo dám ten SSD disk Patriot, tak se Windows vůbec nespustí. Musím mít na prvním místě UEFI Boot Windows...ale disk v tento počítač normálně vidím správně.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste naklonovat disk pomocí Axagon 6G dual boxu ... google.com/...

To by mohlo Váš problém vyřešit. Já jsem to použil pro výměnu klasického HDD za SSD a vyšlo to napoprvé a bez jediného problému. Dokáže to udělat bitovou kopii disku a bez potřeby počítače :)

hodnocení

Teď už to neudělám, protože jsem HDD zformátoval, ale prográmek si zapíšu pro příště a vyzkouším. Díky.

hodnocení

1x

viděl bych problém v tom biosu - a nebo vada nebyla ani tak v hdd jako na desce...

Zkuste mrknout, jakou verzi máte biosu a jestli na desku jsou aktuálnější verze, které třeba mají ovladače (aktuálně chybějící) na SSD verze disků.

doplněno 22.02.24 15:30:

asus.com/...

hodnocení

Moje verze BIOSu je 2.00.1201. Koukal jsem na ten Asus a je tam verze 3602, tak to schválně vyzkouším a uvidí se. Ale stejně se obávám, že je to stářím počítače. Však taky 13 let starý PV je v IT jako něco z doby kamenné.

mám starší a měl jsem ještě starší - sice ne na verzi 2H22, ale nepředpokládám vadu na OS - problém je s ovladači disku dle popisu

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, já jsem vždy hned po instalaci OS Windows (ale i jiných programů) spustil CCleaner a pročistil registr OS - vždy našel chyby, opravil je a vše fungovalo. Jenom upozorním, že se zde vyskytuje řada odpůrců CCleaneru a ti budou protestovat, tak zda ho použijete je jen na Vás (mně pomohl vždy). Zdravím!
doplněno 22.02.24 15:23: Četl jste špatně, co jsem psal - chyby v registru OS ihned po instalaci.
hodnocení

Také ten CCleaner občas používám, ale v tomto případě si myslím nijak nepomůže, protože se jedná o úplně čistou instalaci a chyby by tam tedy žádné být neměli, myslím chyby softwarové.

hodnocení

0x
K tomu spouštění Windows.
Počítám že jste instaloval win na nový disk a starý jste nechal připojený.
Zaváděcí (startovací) oddíl máte na starém HDD.
No a tím pádem když přehodíte HDD tak není odkud zavádět.
Nová instalace, jen se samostatným novým SSD
hodnocení

Však jsem psal, že HDD jsem odpojil, tudíž nebyl připojen zároveň s SSD diskem. Mám tedy připojen pouze SSD disk.

mathew
hodnocení

0x
Na tom starém disku byl taky Windows 10 v poslední verzi? Osobně bych tam nainstaloval Windows 7 a když bude fungovat tak je tam nějaky HW nekompatibilní s Windows 10.
hodnocení

Právě že na tom starém Windows 10 byl.

karel556*
Pokud ještě na starém disku máte Windows desítky, tak místo instalace zkusit klonovat systém na nový disk, má to tu výhodu, že se již nainstalované programy nemusí znova instalovat.
hodnocení

To klonování jsem také zkoušel ale vždy mi to po jednom procentu procesu vyhodilu chybu a počítač se restartoval. Je zajímavé, že na starém HDD, kde win10 byl, tak jsem ho zformátoval a poté zkusil znovu win10 nainstalovat a samá chyba jako u SSD, vždy modrá smrt a restart PC...takže asi zřejmě to budě dělat ta 13 let stará MB, ale jak říkám, je zajímavé, že předtím tam ten win10 normálně běhal...

111®
hodnocení

0x

to vypadá že na tom SSD disku není primární oddíl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]