Dobrý den. Vyměnil jsem u svého PC základní desku a při aktualizování této desky jsem se dostal k chybové hlášce viz přiložené foto. Zvládl by mi prosím někdo poradit. Předem moc děkuji. Nová deska je: ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI D4
Aha. A to jsem si myslel, jak to nebylo chytré si systém připravit, abych ho nemusel znovu instalovat, ale pouze zaktivovat funkčnost. No nic. Pustím se do instalace systému. Teď ještě jestli úplně čisté, a nebo si tam můžu nechat svoje osobní data a ničemu to nsbude vadit?
Děkuji za informace. Paměti jsem během včerejšího dne projel pár testy a podle výsledků jsou úllně v pořádku. Pustím se do čisté instalace systému. Jen je otázka, jestli si u této instalace mohu zachovat osobní soubory a nebo to mam vzít rovnou šmahem na čisto?
Osobní soubory rozhodně zazálohovat. Po instalaci je jen vrátíš zpátky. Ovšem úplně nejlepší je mít na svoje soubory jiný disk. Pak tě při problémech se systémem nic netrápí.
To není hláška, ani kód chyby. Je to inkriminovaná adresa , kde se nepovedlo "zapsal". Ale při úrovni češtiny té hlášky bych měl pozezření jestli je to opravdu nula Pokud by to byla pravda, měl bych pochyby o kvalitách takového "programu" , natož užizečnosti.
mll
To je hláška operačního systému (ochrany paměti), a její čeština je opravdu příšerná, to souhlasím.
Tato chyba nastává, pokud máte ukazatel NIL, tj. ukazatel, který nikam neukazuje (což většinou znamená nulový) a provedete jeho dereferenci. Je to chyba v aplikaci, a neni zase tak s,ožité takovou chybu udělat. Stačí si říct o paměť, a pokud ji nedostanete, a chováte se, jakoby jste ji dostal, tak právě nastane tahle a to i při čtení (na adrese 0x0 nemá žádný uživatelský program co dělat). (Tipicky při požadavku na nějaké malé množství, pod heslem "too small to fall" nenapadne člověka dát při alokaci několika bajtů podmínku; dobří programátoři ji dávají za každé maloc, my amatéři až když jsou s aplikací problémy. Ona když je paměť plná, tak z počítače nevyždímete ani bajt a aplikace právě začne padat na takových blbostech.)
Ovšem instrukce na adrese 0x000 to je nějaký nesmysl tam má být nějaké číslo a ne nula.
Je to chyba aplikace, která se možná projevila v důsledku jiné základní desky, ale pravděpodobně to nebude chyba desky.
Zalohujte si svoje data (fotky, videa, dokumenty, uložené pozice a vytvořené mapy z her, co se neukládají do cloudu ) a udělejte si komplet reinstal, jako když koupíte nový PC na zformátovaný disk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.