Nejste přihlášen/a.
No tak já vás třeba zase neuklidním, protože pro 3x2,5 by měl být poloměr ohybu 10xD (desetinásobek vnějšího půměru kabelu). To mi na obrázku jako desetinásobek nepřipadá.
No já nevím. Ty bílé linky na vnějším plášti kopírují dráhu vnitřních vodičů... V ohybu je evidentní zploštění kabelu. Ony ty ohybové poloměry asi nebyly vymyšleny jen tak z plezíru. Ale nejsem elektrikář, možná se tu někdo fundovaný časem objeví se svým názorem.
A taky myslím, že tohle vyrobili v číně a emos k tomu dal jen krabici.
Kupili ste si len predrazenu predlzovacku, pred nicim to nechrani. Uder blesku take "prepatovky" meni na skvarky, spolu s pripojenou elektronikou.
Úder blesku, který přeskočí řádově i metry, žádná přepěťovka ani ta nejlepší stejně neochrání. Tyhle mají mít ochranu maximálně před mírným zakolísáním napětí.
Tady nejde vůbec o výši přepětí, ale o energii (joule).Jak píše Peter několik škvarků jsem již viděl a nebylo to po úderu blesku.
Však to tak nějak funguje.. Varistor se zkratne a vyrazí jištění... Zpravidla se tedy musí vybavená přepěťová ochrana vyměnit. Vyšší level je, že existují výměnné varistory do ochrany. Něco takového máme v práci od OEZ. Samozřejmě blízký úder blesku může znamenat i výměnu baráku...
Buď neumim číst, nebo.. -tady snad nikdo nepíše, jak jsou hrozné přepěťovky, ale že když řeší ochrana před přepětím , je nutno řešení komplexní- t.j.- rázovou vlnu (přepěťovou) tlumit v několika stupních, a ne se spoléhat na to, že nějaký prvek ,co dal číňan do prodlužky (transil) ochrání celou instalaci, případně spotřebiče do ní připojené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.