Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Ccleaner bezpečný

Od: jirka90 odpovědí: 14 změna:

dobrý den,

chtěl bych použít Ccleaner na čištění notebooku. Někteří mne varují, ať ho nestahuji, protože je k němu připojený

nějaký malware. Platí to i nadále?

Díky za informaci.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x
Dobrý den, bezpečný (stažený z webu autora) je v základním nastavení (tím myslím, že si sám nenastavíte např. nějaké nechtěné mazání a budete mít vše pod kontrolou). A pro čištění registru OS, aby Windows fungovaly bez problémů, je úžasný. Pracujte s ním opatrně. Zdravím!

thetruth
hodnocení

7x

Není bezpečný, stejně jako ostatní čistící aplikace. Pro odstranění nějakého odpadu z Windows stačí integrované Vyčištění disku, které je systémové. Čistit registry je blbost, to je jen poukázka na to dokonale rozhasit počítač. Do registrů se leze jen když je to třeba a když vím co dělám.

ben®
thetruth - do toho registru OS přes CCleaner neleze nepoučený uživatel přímo, ale ten program, který ví, kam tam sáhnout. Někdy je to nutné, aby OS vůbec naběhl a pracoval správně.
thetruth

@ben Nesmysl, pokud je OS tak rozkopaný, že nenabíhá správně, tak ho žádná "zázračná" léčba CCleanerem nezachrání. Možná zatlumí symptomy, ale roz*ebaný systém nespraví. Tedy ergo je to blbost pokaždé.

BTW. moje instalace Windows doma má aktuálně kolem 6 let. Instaloval jsem verzi 1709, kterou jsem proupgradoval skrz všechna vydání (1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2 a 21H1) do dnešního stavu na Windows 11 23H2. Mezitím 2x migroval klonováním na nový SSD. A nikdy za tu dobu jsem zázraky typu CCleaner nepotřeboval, abych udržel systém stabilní a funkční.

ben®
thetruth - nebudu se tady přetahovat o své zkušenosti s CCleanerem s arogantní osobou, která jde jen okolo. Už mě nějak nebavíte .
karel556*
17.02.24 18:09
@ben *palec*
vili
@ben, z mého pohledu jste se navezl do vlákna vy, takže psát o tom, že vás někdo nebaví, je fakt směšné.
Aroganci také nevidím, respektive obávám se, že za arogantního jste tu jen vy.
Mimochodem, mám podobný názor jako thetruth, tedy že tento program používá jen počítačový analfabet.

hodnocení

5x

Bezpečný, pokud opravdu víte co děláte. Je tam ale spousta možností nastevení, které mohou počítač solidně rozhasit. Já byl dlouhá léta ajťák a v tomto programu jsem se určité volby neodvážil použít, protože jsem nevěděl co přesně to dělá.

hodnocení

4x
Bezpečný, stejně jako zbytečný...

hodnocení

4x

Používám ho snad od jakživa a jsem spokojený. A sledování? to sleduje dnes již snad každý program a Microsoft obzvlášť... Hlavně ho používám před uložením image disku. Nemám rád zbytečná soubory a neplatné záznamy v registech... Ale neočekávej , že postaví na nohy umírající systém... Mám pocit že tu z toho dělá mnoho lidí drama...

frantiseek
hodnocení

3x

Jsem s ním spokojen, 1x za čtyři, šest týdnů promažu vše, promažu i registry, mám FREE verzi... otázka ale zní jinak: CO SE STANE a kdy, pokud uživatel neprovádí pražádnou údržbu?

ben®
frantiseek - potom píše zoufalý dotaz na Poradnu do této rubriky .

hodnocení

1x
Pokud ho stáhne z oficiálních stránkách autora a nebudete v něm nic prenastavovat, tak ano.
Ale nechápu proč stahovat aplikace třetích stran, když stejnou službu vám nabízí samotný Windows.

Vyčištění disku u Windows 10 a 11, návod Microsoft zde. CCleaner je dnes nabobtnalý a i špehující.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]