Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
chtěl bych použít Ccleaner na čištění notebooku. Někteří mne varují, ať ho nestahuji, protože je k němu připojený
nějaký malware. Platí to i nadále?
Díky za informaci.
Není bezpečný, stejně jako ostatní čistící aplikace. Pro odstranění nějakého odpadu z Windows stačí integrované Vyčištění disku, které je systémové. Čistit registry je blbost, to je jen poukázka na to dokonale rozhasit počítač. Do registrů se leze jen když je to třeba a když vím co dělám.
@ben Nesmysl, pokud je OS tak rozkopaný, že nenabíhá správně, tak ho žádná "zázračná" léčba CCleanerem nezachrání. Možná zatlumí symptomy, ale roz*ebaný systém nespraví. Tedy ergo je to blbost pokaždé.
BTW. moje instalace Windows doma má aktuálně kolem 6 let. Instaloval jsem verzi 1709, kterou jsem proupgradoval skrz všechna vydání (1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2 a 21H1) do dnešního stavu na Windows 11 23H2. Mezitím 2x migroval klonováním na nový SSD. A nikdy za tu dobu jsem zázraky typu CCleaner nepotřeboval, abych udržel systém stabilní a funkční.
Používám ho snad od jakživa a jsem spokojený. A sledování? to sleduje dnes již snad každý program a Microsoft obzvlášť... Hlavně ho používám před uložením image disku. Nemám rád zbytečná soubory a neplatné záznamy v registech... Ale neočekávej , že postaví na nohy umírající systém... Mám pocit že tu z toho dělá mnoho lidí drama...
Jsem s ním spokojen, 1x za čtyři, šest týdnů promažu vše, promažu i registry, mám FREE verzi... otázka ale zní jinak: CO SE STANE a kdy, pokud uživatel neprovádí pražádnou údržbu?
Vyčištění disku u Windows 10 a 11, návod Microsoft zde. CCleaner je dnes nabobtnalý a i špehující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.