Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zakázat automatický překlad z češtiny

Od: jiricvancara odpovědí: 4 změna:

Občas se stává, že na webových stránkách v češtině se část českého textu automaticky přeloží do US angliny, nebo švédštiny (tyto jazyky a přehršel jiných je stažených do počítače). Nicméně přítelkyně která si s výšezmíněnými jazyky netyká tyhle vrtochy počítače nemá v oblibě a dostává se do stavu v kterém jsem vinnen za cokoliv, abych tak řekl šmahem. Na počítači jsou windows 10. Lze zakázat automatický překlad z češtiny?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Někde v nastavení to určitě zakázat půjde. Já jsem takový problém něměl, takže konkrétně poradit neumím.

Ovšem zamyslel bych se nad přítelkyní. Pokud se dostává častěji do stavu, kdy jste vinen kdykoli za cokoli, mohl byste začít uvažovat o to, nezabývat se počítečem a vyměnit přítelkyni. Časem z ní velmi pravděpodobně bude nesnesitelná semetrika.

kmet
hodnocení

0x

Tady je přepis příspěvku bez zbytečného balastu a slov v nezvyklých podobách, jen dotaz a fakta: "Občas se stane, že na českých webových stránkách se část textu automaticky změní na Angličtinu nebo Švédštinu, tyto jazyky jsou staženy do počítače, počítač má Window 10. Dá se vypnout automatický překlad z češtiny?" Mám zkušenosti s mnoho-jazyčnými windows a i jedním s čínskou distribucí, nedělají to. Řešení by mohlo vést přes zjištění, kdo, jak a proč stáhl jiné jazyky, než český do počítače a co s nima dělal / dělá, nestává se to totiž běžně, bude tam nejspíš další program nebo rozšíření.

hodnocení

0x

Tieto nastavenia sa robia v nastaveniach prehliadača. Chrome to má pod položkou Jazyky.

hodnocení

0x

1. Když v adrese na začátku není www ale cs, přepsat na www, nebo obráceně en pro angličtinu.

2. Když za základní adresou je cs, tak cs odstranit, nebo uvést en. Příklad:

https://websetnet.net/ modifikace pro češtinu https://websetnet.net/cs/

3. Zasahuje inteligence na druhé straně, jež vyhodnocuje v jakém jazyce nastaven prohlížeč nebo z jaké domény (státu) se připojuje a tak dále. => Zakázat automaticky nelze, jen laborovat.

4. Zde seznam zkratek kódů jazyků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]