Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásek počítače při sledování

Od: jakub288 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

rád bych Vás požádal o radu jak postupovat. Celý život jsem používal ntb, před nedávnem jsem dostal počítač, takže se v tom ještě moc nevyznám.

Začal jsem si všímat, že se mi počítač sem tam zpomalí a následně zasekne. Děje se to z 95% při sledování nějakého videa - filmu a to ať už na youtube, nebo na Twitchi, nebo na Discordu. Na něco koukám, poté se to nějak zpomalí (někdy po 5 minutách, někdy po hodině...), obraz začně přeskakovat jak kdyby mi vypadával internet a pak mi to ještě dovolí např. zavřít prohlížeč křízkem, nebo nějakou aplikaci otevřenou - discord, steam atd. a následně když kliknu na windows vlevo dole, že bych jej dal restartovat, tak už se zasekne kompletně jen při tom kliknutí na windows a už s ním nehnu. Ctrl+alt+del atd. pak už nefunguje. Kurzor ten se po ploše dokáže hýbat stále, žádná modrá obrazovka nevyskočí nebo tak něco, zůstane tam to, co jsem měl. Dokonce stále slyším plynule zvuk videa, který mi jelo, pokud jsem ho nezavřel nebo kamarády na teamspeaku - normálně je slyším mluvit, oni mě také - bez sekání.

Když kliknu vlevo dole na ten windows čtvereček, tak mi to maximálně tak ještě napíše malinkým "Čekaní na mezipaměť..." Pak i když počítač nechám X minut tak se nevzpamatuje, jediná volba je tedy vypnout na tvrdo.

Prohlížeč, který používám je Brave (vzhledem k tomu, že se to děje např. i na discordu při sledování obrazovky, tak to prohlížečem hádám není, stejný problém na chromu), antivirus používám Malwarebytes.

Upřímně řečeno nevím jaké mám technické parametry počítače, musel bych si to zjistit, pokud by vám to někomu pomohlo v řešení tohoto mého problému.

Zajímaly by mě tedy Vaše rady jak postupovat, napadá mě rozebrat celý počítač a vyčistit, podívat se zda je vše správně zasazeno uvnitř, nebo nějak přeinstalovat celý windows.

Pokud by zde tedy bylo cokoliv co potřebujete upřesnit, dejte mi prosím vědět, zjistím to a napíšu sem, abych se nějak dobral k vhodnému řešení. Děkuji Vám mnohokrát za Váš čas a odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

to vypadá že se přehřívá video karta..

doplněno 09.02.24 14:15:

zkuste nainstalovat HW Monitor jestli vám ukáže teplotu grafiky..

jakub288
Určitě to vyzkouším.
Jenom dodám - při hraní her se mi tohle neděje. Hraji Witchera 3 na vysokou grafiku, Rocket League, CS2.. a nestalo se mi, aby se mi to takhle seklo.
Děje se tak spíše při neaktivní činnosti, když nehýbu myší, ani klávesnicí a mám video ve full screenu, pak se to tak stává nejčastěji.
Děkuji za Váš čas, opravdu!

hodnocení

0x
Brave je v podstatě Chrome, stejně jako Opera a mnoho dalších. Vyzkoušejte Firefox na ověření jestli je to prohlížečem. Jinak by bylo dobré se podívat jestli nejsou chladiče zaprášené až ucpané.
Může být i nastavení antiviráka...
jakub288
hodnocení

V tuhle chvíli jsem tedy nainstaloval firefox a vyzkouším. Také se pokusím odinstalovat Malwarebytes a nahradit něčím známějším - asi Avast / Eset / norton?

Zatím tedy děkuji, vyzkouším a jak budu vědět, tak přidám další odpověď.

-ještě se zeptám, těmi chladiči máte na mysli klasické větráky, které jsou v počítači? Nebo ještě něco?

111®
Windows mají Defender antivir, tskze já byzkousel různé a dnes nepouzivam žádný. Zpomaluji PC.

111®
hodnocení

0x

no jestli to zdechne při nečinnost je dobré se kouknout do správce zařízení na síťové karty, vlastnosti a tam kouknout na poslední ouško - řízení spotřeby- a tam zrušit případné zaškrtnutí " povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie"

a jestli to není tam tak počkat na další rádce

jakub288
hodnocení

Dobrý den,

děkuji Vám za odpověď. Nastavené to je v tuhle chvíli takhle.

Samozřejmě tedy vyzkouším Vaši radu a odkliknu to pryč. Akorát to nechci dělat vše zároveň - změnu prohlížeče, změnu antiviru + Vaši variantu, protože bych pak nepoznal v čem byl teda problém.

Zásek počítače při sledování

111®
hodnocení

0x

nejdříve odškrtněte a restartujte pak další, pokud možno vždy po zásahu restat, tím nic nepokazíte

doplněno 09.02.24 16:11:

není od věci si stáhnout SW 360Amigo, ten prohlédne registry, umí defragmentovat HDD, ale nepožívá se defragmentace pro SSD disky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]