Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se uchovávají zprávy v e-mailové schránce?

Od: beja odpovědí: 5 změna:
Před časem jsem náhodou klikla za konec přijatých e-mailů a poslední tam byl z roku 2003, v odeslaných z roku 2004. Přestože mail používám cca od roku 2000. Teď tam mám poslední přijatý mail z roku 2004 a odeslaný dokonce z roku 2007. Mailovou schránku mám využitou jen z menší části kapacity, nic sama nemažu. Takže mě napadl dotaz, zdali se zprávy mažou nějak automaticky po určité době, nebo čím to může být? Samozřejmě to není nic zásadního, ty věci už jsou dávno vyřízené, ale trochu mě zarazilo, že několik let e-mailových zpráv mi zmizelo a evidentně se ty úplně nejstarší s přibývajícím časem stále odmazávají. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thetruth
hodnocení

6x

No tohle se dá odpovědět jen jedno - zeptejte se svého poskytovatele e-mailových služeb. Případně nastavení poštovní schránky či aplikací, zda tam není nějaké automatické mazání zpráv.

ml1
hodnocení

2x

Záleží na poskytovateli. Ale většinou to bývá na věčné časy, teda po dobu života schránky.

Centrum.cz mělo před časem nějaké problémy a zmizely jim mejly do nějaké doby, slibovali, že se je pokusí obnovit, ale to byly spíš plané řeči. Jinak v původních schránkách jsem měl zprávy od založení v roce 99, myslím, že už ty schránky nežijou, ale doud žily, tak to tam bylo.

Jinak je dobrý zvyk si zprávy ukládat do souborů eml, u služby "zadarmo" nikdy nevíte, kdy skončí, nebo se stane něco jiného.

To byly problémy scenzurou o tohoto budižkničemu mailového poskyvatele. Udělali cenzuru, jak se nemá: mazali maily až po tomom co je měli v schránxe a všimli si toho

holigan
hodnocení

0x

Podle toho co píšete to vypadá, že se zprávy starší 20 let a jednoho měsíce mažou...

Podobná promlčecí doba je i na vkladních knížky

Neobtěžovala jste se uvést, u jakého bezplatného poskytovatele služby, pardon to je spíše tak že vy jste jen příjemce reklamy, né zákazník, jste zaparkovala... Hádám že seznam?

ps: Některých systémech bylo Omezení co do celkové velikosti místa, vinných systémech zase co do počtu zpráv, a jinde zase co do stáří... A často taky různě se maily ztráceli pro poruchy na systémech a diskových polí ch, to se nevyhlo ani seznamu. Stejně jako nejrůznější hacks a úniky

pps: Gratuluji, že věci 20 let staré už máte vyřízené :)

No některé staré komunikaci můžou mít i historickou hodnotu třeba když si jeden Čech dopisoval si Satoshi Nakamotem, no dopisoval, Satoshi mu reagoval na jeden text :)

doplněno 08.02.24 15:13:

Takže mejly se uchovávají ve schránce tak dlouho, dokud je něco, algoritmus, uživatel, správce, nesmaže :)) Případně dokud Neumře úložiště (hdd, pole), na němž je email uložen...

NENÍ Žádná obecná lhůta pro uchování emailu, tak jako to znáte třeba z datové schránky, kde je uložen 90 dní po jeho otevření, tedy pokud nemáte zakoupen datový trezor

hodnocení

0x
To nelzenodpvědět, záleží na mailserveru a konfiguraci i nějakých CRONech
doplněno 08.02.24 15:18: Pokud si neprocozuješ sám sobě mail server, tak nevíš co za šelmostroj tam za sedmero hor je.
doplněno 08.02.24 15:19: Pokud si nepro-v-ozuješ sám sobě mail server, tak nevíš co za šelmostroj tam za sedmero hor je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]