Čas od času se mi stává, že při psaní textu nejsou zobrazena všechna vložená písmena, počítač také části slov přepisuje tak, že kousky slov chybí. Pokouším se to řešit tiskem klávesy Insert, což se někdy podaří, někdy však ani po několika pokusech ne. Klávesnici mám nastavenou na češtinu a národní prostředí české. Také se mi stává,a to pravidelně, že vždy, když hledám něco pomocí Googlu, nastaví se mi zcela automaticky klávesnice anglická a slova, zadaná do vyhledávacího, pole musím přepsat, poněvadž jsou chybná. Máte-li někdo podobnou zkušenost a znáte radu, prosím, odpovězte mi. Děkuji předem, Sanka
- vadná klávesnice, ovladač, port k němuž je připojená nebo něco podobného - viz níže
V kterém okamžiku se změní klávesnice na EN, když vyťukáš www.google.com nebo když si ho vybereš z oblíbených nebo když hledáš z adresního řádku? To by mě celkem zajímalo.
Jak víš, že všechna písmenka byla vložena? Já taky někdy zjistím, že mi tam vypadlo písmenko, tu mám + misto ě jinde w místo e, zvlášť když píšu v nějaké nepohodlné poloze a někdy i normálně.
Fakt je, že nedávno jsem prapodivné věci které dělal klávesnice také viděl na jednom počítači a - světe div se - dělal to ovladač myši, když jsem ho vypnul a dal použít ten co je ve win tak bylo po problému.
sanka*
Není to virus, ani jiná havěť. To, že jsem vložila správně všechna písmena vím, protože vypadávají, případně se přepisují kusy slov, a ty jistě nevynechávám. Některá písmena se nedají ani dodatečně dopsat. Nějak to musí souviset s klapkou Insert, ale ne vždy se mi podaří to pomocí Insertu zpacifikovat. Google zadávám z Oblíbených, někdy i z adresního řádku. Prozkoumám nastavení, jestli tam někde nemám omylem pokyn k použití anglické klávesnice v Googlu. Jinak děkuji za snahu mi pomoci.
Také můžeš mít zapnutou nějakou klávesovou zkratku a stisknutím jedné klávesy přepínáš používaný jazyk.Jako na příklad L -shift + alt.
JABRAKA
sanka*
Ano, používám Ctrl+Shift pro změnu jazykového prostředí, ale jen pokud píšu v němčině. Při zadávání textu do Googlu to nikdy nedělám, tam zadávám samozřejmě česky. Ale přivedl jste mne na myšlenku, že se mám podívat, jestli někde nemám omylem nastavenou angličtinu pro Googla. Děkuji za inspiraci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.