Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redukce ke klávesnici pc

Od: kleopatra odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dostala se ke mně klávesnice,která má klasický pětikolíkový audio konektor.Existuje prosím nějaká redukce,at už na usb,nebo na klasiku fialový konektor pro klávesnici?Moc děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Je to škaredý co napíšu, ale odhaduju, že na té klávesnici můžeš udělat testy (co se staně když na ni vyliješ čaj nebo kávu, případně jak bude vypadat když nad ní budeš pojídat měsíc sušenky.

Ta klávesnice už je tak stará, že já si ani nepamatuju název konektoru, který tam je. Byl to konektor ještě před PS/2.

Jestli na to je redukce nevím, ale při cenách dnešních klávesnic bude asi určená k recyklaci.

lmgify

Ta redukce stojí 3,- Kč. *frajer*

lmgify

Musím se omluvit. Ta redukce stojí 3,27 Kč. *smich*

ml1

Náhodou tehdejší klávesnice bývaly důkladné. Klidně může ještě 10 let sloužit a nic jí nebude. To neni jako dnešní klávesnice za 150 korun, které jsou na omezenou dobu. Ten pětikolík se používal dost dlouho, souběžně s PS/2, měly ho ještě první a další pentia před 20 lety, naopak 486 IBM měla už tehdy PS/2.

Redukce na to byla, a jak čtu, dá se ještě sehnat. Kdyby se sehnat nedala, dá se snadno zadrátovat, schéma na internetu bude, konektory se běžně prodávají.

lmgify
hodnocení

3x

> redukce [...] na klasiku fialový konektor pro klávesnici

Je to běžně dostupná redukce z DIN (též AT) na mini-DIN (též známé jako PS/2).

Zde příklad. Dělají se i jako krátké (20cm) kablíky s příslušnými konektory na obou stranách.

Klávesnice nebude fungovat, když pak tuto redukci zapojíš do další redukce PS2-USB a připojíš ji do USB vstupu. Musíš mít starý PC s PS/2 vstupem pro klávesnici. PS/2 a USB používají úplně jiné komunikační protokoly.

doplněno 02.02.24 09:40:

Český prodej třeba zde, zde, Heureka, Google.

Redukce PS2 na USB s převodníkem

aliexpress.us/...

lmgify

Ten kabel má čip, který převádí ty jiné protokoly mezi sebou. Já psal o prosté mechanické redukci.

Já vím.

Jen jsem doplnil.

A co mám zkušenost, tak né vždy ty věci v redukcích šlapou jak mají.

Třeba redukce COM serial myši na PS2, tak ta mi nešla vůbec na žádném PCčku. USB do PS2 klávesnice nebo myše my šly vždy. Opačně býval problém, ale tohle "Y" mi fungovalo.

ml1

Bude samozřejmě fungovat i při připojení na redukci PS/2 -> USB není důvod, aby to nefungovalo. Klávesnice samozřejmě musí být přepnutá do režimu AT a ne XT, nevím proč se ještě v roce 2000 tyhle přepínače na klávesnicích a myších dělaly.

lmgify

Na pasívní redukci to fungovat nebude. PS/2 jede na nějakých 10kb/s, USB na 480000 kb/s, nehledě na jiný formát dat.

ivan*
hodnocení

0x

PremiumCord redukce klávesnice PC/F-PS2/M kabel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]