Nejste přihlášen/a.
K čemu jsou soubory "SysinfoCap.exe", "BridgeCommunication.exe" a "NetworkCap.exe"? Přístup těmhle souborům do notebooku po mně chce "Avast" povolit (či nepovolit) po každém zapnutí notebooku (Win 10). Přesto, že to vždycky trvale zakážu, po dalším zapnutí se to objeví znova. Co to udělá, když to povolím? Na Internetu jsem žádnou užitečnou informaci nenašel.
Všechno to pravděpodobně jsou "dárečky" od HP. Pokud ten notebook je od HP, pak jsou součásti bloatware dodaného výrobcem. Pokud to není notebook HP, přidal je tam nějaký software pro jiné zařízení od HP. Originální HP soubory by měly být v některém podadresáři »System32\DriverStore\«.a jsou nastavené tak, aby se spouštěly se startem systému. (Což by jim mělo jít zatrhnout v nastavení Windows, pro běh systému nejsou nezbytné.) Pokud by byly umístěné někde jinde - třeba v »Program files« - mohl by to být spíš malware, který se za ně vydává.
Jo, je to notebook HP, a jsou v podadresáři »System32\DriverStore\...
Zakázat jim spouštění po startu jsem se pokoušel, ale nikde jsem je tu možnost nenašel. Avast sice nabízí možnost "trvale zakázat", ale vždycky se tam objeví znova. Těch .exe souborů se nepravidelně objevuje celkem 8, vždycky ale jen maximálně 3 po sobě. Jen tak smazat si je netroufám, dočetl jsem se, že to může narušit stabilitu systému.
Zkuste to buď v nastavení systému nebo přes Správce úloh. Jsou k tomu třeba práva správce počítače, jinak UAC změny blokuje.
Já bych ten Avast odinstaloval a projel počítač Eset online antivirem. Při troše opatrnosti stačí zůstat u Defenderu, který je součástí Windows.
Tak jsem zjistil, že za to "Avast" nemůže. Naopak - upozorňuje mě na to, že se několik různých .EXE soborů snaží umožnit komunikaci s mým PC. Konkrétně ten "SysInfoCap" je běžně v adresáři Win 32, ale není původní součástí Windows. Je to legální program od HP a chystá se (mimo jiného) sledovat případné změny HW v mém počítači a kamsi informace odesílat. Údajně proto, aby mi kdosi mohl snadněji dálkově udržovat počítač.
Není to sice virus, ale o to fakt nestojím.
není to virus ale hacker smazat. Exe jsou právě samospustitelné programy, tak nekliknout na něj..
Tady o tom něco je : zive.cz/...
a co to projet nějakým antimalware třeba MBAM
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.