Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat fotografiii na email?

Od: joseph odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu. Dnes jsem posílal z mého emailu fotografii a jinou emailovou adresu. Odepsali mě, že foto je ve formátu HEIC a nejde jim to otevřít, Potřebují to poslat jako jpg nebo jpeg, případně png. Prosím, jak to mám udělat, aby to došlo? Jsem amatér, prosím " po lopatě ". Díky !

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Manželka na Samsungu také vytváří heic fotky, takže jsem si stáhnul malý ale šikovný prográmek.

Heic file converter: odkaz

Manual "Polopatě": najdeš fotky pro konverzi - okno zmenčíš - otevřeš programek - přetáhneš fotky do okna prográmku a dáš konvezi.

Je potřeba zadat "cestu "kde vylezou hotové soubory.

doplněno 30.01.24 22:27:

Nestahovat verzi "S vylepšením od seznam.cz"

hodnocení

2x

Když dostanu fotku a chci ji uložit, klik levé? myšítko. Naskočí mi tabulka a zeptá se mě, jaký formát chci a kam ji chci.. Zvolím JPG a zvolím na plochu a přejmenuji tak, abych ji příště našla. V mailu Přidat soubory, naskočí plocha a v ní ta moje fotka. Na ni klik a je tam. A pak tu fotku, aby mi nezabordelila plochu, myší přetáhnu do správé složky. Mám asi 40 pojmenovaných složek, všechny naskládané v jedné Album. Tak to s fotkami dělám já, nenapravitelný amatér.

doplněno 30.01.24 18:45:

111, děkuji. Konečně něco dělám dobře. *hi*

111®

to děláš velmi rozumně..jenže ti tazatelé to takto nedělají...pak mají na ploše ve složce jen zástupce a neumí najít zdroj toho zástupce, protže než by si udělali složku FOTO na disku tak to rlzně pytlíkují a ma to máme luštit..

lmgify

> Naskočí mi tabulka a zeptá se mě, jaký formát chci a kam ji chci.. Zvolím JPG

O e-mailovém programu s překódováním jsem ještě neslyšel.

Nemluváím o mailu, mluvím o uložení fotky veformáttu JPG.

111®
hodnocení

0x

tady se to řeší poradte.cz/...

asi používáte HEIC Image Wiewer a tam jsou jen odkazy na fotky..

hodnocení

0x

Fotku je potřeba převést, přejmenování stačit nebude. Na převod je dost programů, některé jdou používat i Online jako heic2jpg.com, heic2png.com nebo heic.online.

Na stránce se vybere fotka, stránka ji převede a pak si můžeš stáhnout .jpeg verzi. Po tom do emailu vybrat tu nově staženou fotku

111®

a jestli je to zástupce tak ho převede jak?

1) Nevím proč by to měl být zástupce, nepřijde mi že by tomu cokoliv i z toho linkovaného vlákna nasvědčovalo. Příjemce emailu si taky stěžoval na formát, ne na to že mu přišel zástupce.

2) Nevím jak fungují zástupci ve windows ale pokud se vážně při výběru souboru přes zástupce odešle emailem fakt jenom zástupce (tedy symlink na soubor) tak jsou, jako koncept, windows zástupci extrémně k ničemu

Předpokládám že když v té stránce s převodníkem vybere zástupce tak systém automaticky předá soubor na který zástupce ukazuje. Ale je pravda že to nemůžu osobně ověřit

joseph
hodnocení

Ty stránky jsou v angličtině.

111®
Jaký stránky?

joseph
hodnocení

Oprava, ty programy jsou v angličtině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]