Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat notebook dle potřeb?

Od: hanes odpovědí: 2 změna:
Ahoj rádcové,
chtěl bych si vybrat nový notebook, ale absolutně nemám potuchy na jaké parametry se zaměřit? Můžete mi prosím poradit dle požadavků?
Notebook mám vyloženě na domácí použití. Nejvíce sleduji filmy. Takže chci, ať zvládá plynule kvalitnější obraz. Dále procházím zpravodajské weby a občas nějaké video. Pro práci jej téměř nepoužívám. Občas jednoduché textové editory.
Na jaké parametry při výběru se mám zaměřit? Případně jaký konkrétní tip mi doporučíte?
Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Shrneme to - na domácí použití - filmy, web, video.

Jakýkoliv i oťukaný Elitebook s min. 240GB SSD diskem, 16GB ram, k tomu kabel k monitoru a pěkný monitor externí - min. 27".

Pokud video znamená i DVD, pak k tomu klidně externí DVD vypalovačku.

Celkem - NTB 2500,-, kabel 200,-, DVD přehrávač 500,- a monitor cca. 3500,-.

doplněno 30.01.24 14:23:

Monitor s lepším rozlišením - třeba czc.cz/... - já mám podobný prohnutý a půl roku jsem si zvykal - takže prohnuté zrovna nedoporučuji...

Jo a zapomněl jsem na bedýnky - pro lepší poslech k tomu kinu. A nebo se vykašlat na monitor a položit si NTB (třeba s poškozeným monitorem nebo odejmutým monitorem) pod TV a napojit do ní ... takže zvuk v TV bude ok, stejně jako obraz a není třeba monitor...

hodnocení

0x

Notebooky mají primární určení na přepravu a být mobilní.

Ty kvalitnější se liší nejen výkonem, ale hlavně kapacitou baterie a odolným obalem.

Ty levné mohou mít stejný HW, ale brzo jim prasknou panty nebo rohy či budou mít nekvalitní displej.

V dnešní době je to jedno. Je to spotřební věc pro doma. A pochybuji, že si koupíte DELL v cenovkách 50 tisíc.

Všechny nové zvládnou to co píšete s cenovkou nad 15 tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]