Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivir do mobilu

Od: muchomurka odpovědí: 13 změna:
Jaký antivir je nejlepší si stáhnout do mobilu? Je jich na výběr více a já se v tom nevyznám, tak se chci zeptat s čím jste spokojeni? Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thetruth
hodnocení

6x

Žádný. Ani jeden z majoritních systémů pro telefony (Android, iOS) nepotřebuje žádný antivir. Ani žádný antivir pořádně fungovat nemůže, stejně tak viry. Tyhle OS nefungují jako Windows. Většina útoků přes telefony je přes sociální engineering a v případě Androidu při instalaci nesmyslných aplikací chtějících nesmyslná oprávnění k systému. Tomu žádný antivir nezabrání, pouze používání hlavy. iOS je v tomhle ohledu bezpečnější, protože je to uzavřený systém v přísnější kontrole aplikací a mnohem menším možnostem v přizpůsobení ze strany uživatele.

hodnocení

3x
Nestahuj blbosti, neklikej na divné odkazy, a nepotřebuješ antivira.

hodnocení

1x

Nemám a jsem spokojený.

hodnocení

1x

Před deseti lety jsem zkoušel různé, nějaký čas skončil u AVG, pak ho pro otravné reklamy smazal a od té doby nepoužívám žádný.

hodnocení

1x
Zbytocna vec, staci sa spravat normalne.

hodnocení

1x
Dělám to tak, že pokud mám nějaké podezření (ano, stahuji aplikace i jinde, než z GP a většinou foun rootuji, proto také odmítám mít v telefonu bankovní aplikaci), tak z GP postupně nainstaluji 3 nejprofláknutější antiviry a oadstraňovače malware, vždy jen spustím kompletní test a pak odinstaluji. Na minulém telefonu mi to jednou něco našlo.

karel556*
hodnocení

1x
Žádný, není třeba být vyděšený.

hodnocení

0x

Ono velmi záleží na značce, respektive na operačním systému. Takhle obecně poradit neumím.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pro OS Android je k instalaci (přes vyhledávání) v Obchod Play nejlepší Comodo Antivirus. Zdravím!

doplněno 30.01.24 00:32:

Je v češtině, v základu je zdarma a je bez otravných reklam.

mathew
hodnocení

0x
Já jsem spokojen s žádným. Ono taky proč by útočník několik dní vytvářel virus, když stačí oběti zavolat a za 2 minuty už má útočník peníze na svém účtu. *smich*
ben®
mathew - můžete zde objasnit ten mechanismus, jak se dostanou peníze k někomu, kdo jen zavolá? Opravdu to zvládne každý volající? Nechci krást, ale hodit by se to mohlo . Díky!

hodnocení

0x

1. Neužívám antimalware už více jak 10 let, jen se chovám obezřetně a nemám problémy.
2. Pokud potřebujete duševní klid, poslední recenze chválí Sophos Intercept X for Mobile od Sophos Limited. Pro osobní užití zadara. Zde či zde.

3. Android lze obnovit po napadení do továrního nastavení (nejlepší řešení) a pokud udržujete zálohu, tak obnova vlastních údajů je na pár minut.
4. Největší škody nadělají sociální manipulace/inženýrství a když podlehnete chtivosti, potom žádná appka (SW) nepomůže.

moskomor
hodnocení

0x

Co si budem každá svoje značka má svého system managera , který čistí a kontroluje stav telefonu, takže další sekundarní antivir je kničemu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]