Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jestli máte notebook Acer Aspire One, který nabízí Mountfield zdarma. Jak jste s ním spokojeni? Vím, že to žádné superdělo není, ale který mininotebook je. Potřebuju ho hlavně na internet, na fotky a nějaké základní programy na psaní, tvorbu tabulek, případně přehrát nějaký film. Využili jste k tomuto notebooku slevu na internet od T-Mobile? Je ten internet rychlý? Když už bych měl za měsíc platit za internet téměř 500Kč, tak by se to nemělo sekat.
Je to hračka bez DVD ROM.16GB disk co to dneska je?Filmy jedině na flešce.Psaní a internet asi ano.Musíte být hodně nenáročný uživatel.
No my máme doma 2 stolní počítače na náročnější věci, ale přenosný žádný, a internet se hodí např. i při delší jízdě autem nebo na chatě a přehrání filmu se taky hodí. 16GB disk je fakt o ničem. A filmy leda tak přes tu flashku, to je jasné, ale aby se to hlavně nesekalo, to je podstatné. Taky je jasné, že dívat se na film a zároveň mít zaplý net je nesmysl.
Zapoměl jsem ještě na výdrž baterie.Udává se 1,5 hodiny.Samozřejmě záleží jenom na Vás.Pokud je to"Zadara" tak do toho jděte.Já mám k Mountfieldu jisté výhrady.
Naši si koupili u Mountfielda sekačku a já jsem od nich nafasoval notes Na filmy je to naprosto v pohodě notes. Jinak 16GB zase tak velkej prostor není, ale má to X možností rozšíření (SD slot + čtečka karet) a navíc při dnešní ceně externích HDD je to pohodička. Dostali jsme s tím notesem i nějakej leták. Vypadá to, že Mountfield prodává i příslušenství k tomu notesu a to za docela dobrý ceny. Jinak někdo tady řešil připojení v autě. Právě v tom nabízeném příslušenství je autoadaptér, takže připojíš notes do zapalovače v autě a jedeš
S tím netem od T-M zkušenost nemám, ale mělo by to zvládat v pohodě nějakých 200 kbs, což třeba na připojení někde v autě na dovče je plně dostačujících.
Co se týká toho internetu, nenašel jsem ani na webu Mountfieldu ani T-Mobile nějaké podrobnosti. Nevím, zda se jedná o samostatný tarif na samostatné SIM nebo jako doplněk ke stávajícímu hlasovému tarifu. Nevím ani, zda jde o spojení přes GPRS/EDGE nebo ten jejich slavný Internet 4G. V každém případě si zjistěte, jestli náhodou nebudou chtít i nějaký jednorázový aktivační poplatek mimo pravidelného měsíčního poplatku.
Osobně používám zvýhodněný tarif Internet+ ke své SIM kartě, takže na cestách internetuju buď z mobilu nebo z notebooku. Platí se hlavně za mobilitu připojení, ale rychlost skutečně není nijak závratná. Nevím, co si mám představit pod slovem "sekat". Stabilita spojení je v pohodě. Spojení jede přes GPRS nebo EDGE. V případě dostupnosti EDGE se dá dostat na rychlost cca 120 kb/s download a 80 kb/s upload. Ale hodně to kolísá. Špičkově to jede i rychlej, jindy zase pomalej. Co je ovšem špatné, to je odezva, která je v řádech stovek milisekund. Pokud EDGE není dostupné a jede to přes GPRS, je to mnohem horší.
Mám podobný netbook, a to Eee 901. Mám 12GB SSD disk a v pohodě mi stačí. Jako nechápu ty nade mnou, co plácají za nesmysly, že je to počítač pro děti. Je to plnohodnotný počítač s plnohodnotným OS! Sám mám doma výkonný stolní PC a potřeboval jsem jen něco na přednášky. Toto mi výborně vyhovuje a s filmy nemám problém, dokonce i hry na to jdou obstojně, ale na to to není. Stačí k tomu dokoupit jakoukoliv SD paměťovku a máte místo navíc. Notebooky to nejsou špatné, ale nejvíce se nepovedl právě ten Acer One. Spíše bych volil některý z Eee PC...
Ahoj,mám ho a šlape bez problémů. SD karty jsou dnes za pár korun a není problém tedy paměť rozšířit. Je to notebook určený na cesty . Pokud neplánujete časté přenášení tohoto stroje mimo domov, investujte do stolního PC. Za tyto peníze Vám stolní PC nabídne mnohem více. Je to tedy výhradně cestovatelský notebook. Komponenty, které jako příslušenství nabízejí v Montefildu nekupujte! Jde to pořídit daleko levněji než za ceny, které Monťáci nabízejí.
Dobry den, koupil jsem tento notebook a je neskutecne pomaly.. nevim cim to je, ale asi zkusim preinstalovat OS. Nemate nekdo podobne zkusenosti? Napr prohlizec najizdi 20 s apod...
Moc prosím ,nebylo by možné zaslat,Flashpoint na e-mail BTSV@seznam.cz ,odkaz je již nefunkční.Děkuji mockrát.
Ahoj, chci se zeptat,také mám tento notebook od mountfieldu, ale kromě toho že je strašně pomalý, mi nejdou přehrávat filmy z flešky, jde jem zvuk a ne obraz, můžete mi prosím poradit?
Zkusil jsem na notebook od mountifieldu (ACER ONE s SSD) nainstalovat výše zmiňovaný
zflashpoint.blogspot.com/...
Výsledek mě šokoval - už je to normální komp - zrychlení je řádové.
Tak přehrávač jsem musela nainstalovat jinej a už to hraje, media player nic nepřehraje, tak ještě ta rychlost-máte zkušenost s tím flash pointem a kterej by se měl nainstalovat? moc děkuji za pomoc
zkus vygooglovat FlashFire (pro xp nebo vistu)- nastupce flashpoitu. Zrychlý se tím disk a tedy celkový běh systému... Jinak používám na Acer aspire Windows 7 a zcela bez problémů! Můžu jen doporučit! Snad jen by bylo vhodné rozšířit paměť na 2gb
ja jsem nainstaloval ten flash fire a restartoval se pocitac a uz se nerozbeh. Ted nevim co s tim
Taky jsem nainstaloval flashfire. Po restaru se noťas rozběhl. Zrychlení práce bylo úžasné. Vše reagovalo výrazně rychleji. Po dalším startu ale system vyžadoval "kontrolu konzistence disku". Řekl jsem si "proč ne, máš ji mít". Kontrola proběhla, windows XP nastartovaly a pořád vše fungovalo výborně. Po dalším startu další požadavek na kontrolu konzistence. Tentokrát s chybovou hláškou (jen problikne, takže nemám šanci přečíst, co hlásí) a další kontrola konzistence. a stejná hláška...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.