Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečitelné cd ve WIN10

Od: fanda71® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, našel jsem v knihovně CD, na kterém mám vypálené fotky. Ve starém PC s WIN XP mi přehrát jde, v noteboku s WIN 10 vůbec nenačte CD v mechanice. Nevíte, proč tomu tak je? Děkuji předem za Vaše odpovědi!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pokud to ještě přečtou XP, tak bych to co nejdříve překopíroval na externí disk. Nebo co nevidět nebude co kopírovat.

111®
hodnocení

4x

je vidět CD mechanika ve správci zařízení a má ovladače? To je jedna možnost, jde načís t jiné CD? Ne? možná vadná mechanika..

hodnocení

Ano, mechanika v notesu je ok, jiné cd přehraje

hodnocení

3x
V lepším případě bude stačit vyčistit optiku, v horším už to mechanika nezvládne. Kvalita a schopnosti různých CD mechanik mohou být taktéž jiné. To se pak projeví zejména u pálených CD, co už mají něco za sebou. Některá mechanika to přečte, jiná ne. V tom nejhorším případě už to CD nejde přečíst nikde, což zatím není váš případ.

ivan*
hodnocení

1x

Některá starší CD ty novější mechaniky nepřečtou, takže rychle překopírovat na flešku jak píše Jenyk.

halamus
hodnocení

1x

Životnost vypálených DC/DVD není neomezená, jsou to nízké desítky let, zaleží va výrobci, materiálu vrstvy, skladování.

Schopnost čtení různých CD/DVD mechanik je taky různá a nesouvisí s operačním systémem.

Jedno CD, to je méně, jak jeden giga dat, takže jak už tady radil skoro každý, co nejdříve udělat kopii fotek na flešku.

Ani ne desítky let, ale u některých i jednotky let...

hodnocení

0x

W10 za to nemůže. Takže buď ovladač CD/DVD mechaniky nebo vada mechaniky. Jiná možnost prakticky není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]