Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk z monitoru a sluchátka

Od: ron odpovědí: 3 změna:

Pořídil jsem si monitor (Philips 271V8LA - LED monitor 27"), který má zabudované reproduktory. Monitor je připojený přes HDMI a zvuk normálně funguje. Když připojím samotná sluchátka k monitoru, tak vše rovněž také funguje. Problém je v tom, že sluchátka mají příliš krátký kabel. Myslel jsem si, že to vyřeším prodlužovákem na JACK, ale tady je kámen úrazu. Pokud je tento prodlužovák zapojený s vypojenýma sluchátkama, tak to monitor bere tak, že dál posílá signál do doho prodlužováku a z repráků nic nehraje.

Dalo by se stím něco udělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ne. Takhle to prostě funguje,
Po zapojení sluchátek se odpojí repráky v monitoru
Můžete sluchátka napojit přímo do PC bedny

lmgify
hodnocení

1x

> Dalo by se s tím něco udělat?

V tom konektoru výstupu sluchátek v monitoru je spínač, který se po zastrčení konektoru rozepne a to signalizuje čipu v monitoru, že má odpojit repráčky. S tím nejde nic udělat. Je to tak zadrátované. Jedině že by ses v tom chtěl hrabat s pájkou a předrátovat to na nějaký externí vypínač.

Prostě budeš muset připojovat a odpojovat ten prodlužovák. Přece to nemůže být až takový problém. Monitor máš hned před sebou na stole. No není jako že se musíš pokaždé pobývat k zadní stěně počítače někde pod stolem na podlaze.

hodnocení

0x
Já posílám do monitoru zvuk přes hdmi společně s obrazem. Sluchátka mám trvale připojená na pc a v nastavení zvuku jen přepínám na daný audio výstup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]