Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook Legion Y530 RAM

Od: vopta odpovědí: 3 změna:

Ahojte, mám notebook Lenovo Y530 a mám v něm aktuálně 8 GB ram (Samsung M471A1K43CB1-CTD) Je to RAM 1x8 GB a chtěl bych upgradovat na větší pamět. Otázka zní, jestli koupit 16 GB a bude to stačit, nebo jít rovnou do 32 GB. Notebook používám převážně na hry a dělání projektů do školy - výpočetní programy apod. A teď k RAM pamětím, které bych chtěl koupit.
Kingston FURY Impact 16GB (2x 8GB) DDR4 2666MHz
nebo
Kingston FURY Impact 16GB (2x 16GB) DDR4 2666MHz
Jsou tyto RAM paměti v pohodě? Musím si pohlídat jenom, aby seděla frekvence, nebo si hlídat i něco jiného?
Děkuji za pomoc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tvůj ntb podporuje max. 16 GB RAM. Takže sežeň ještě jednu Samsung M471A1K43CB1-CTD a víc se starat nemusíš.

Frekvenci hlídat moc nemusíš, RAMky pojedou vždy na frekvenci té RAMky s nižší frekvencí.

vojta
hodnocení

RAM, co tam teď mám, teda ta Samsung, stojí 5 Kč. Takže to asi moc v plánu nemám, dávat 5k za 8 GB RAM, takže proto chci koupit RAMky, které jsem tam vypisoval.

ivan*
hodnocení

0x

Zdravím takže v upgrade píšou, že se tam dají dát paměti až 32GB (2x16GB) na frekvenci 2666mhz. Pozor na frekvenci existují podobné na 3200mhz. Nevidím ale důvod tam dávat 32 GB a postačí bohatě 16 GB RAM tedy zakoupil bych naprosto stejnou pamět 8 GB DDR4 2666mhz a zvýšil to na 16GB.

lenovo.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]